Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

LMP: nyilatkozzanak a képviselők a nyelvvizsgájuk megszerzéséről!

Osztolykán Ágnes szerint minderre azért van szükség, mert az elmúlt napok sajtóhírei alapján "az évtized talán legnagyobb nyelvvizsgabotrányában" politikusok is érintettek lehetnek
Az LMP felszólítja az országgyűlési képviselőket, hogy nyilatkozzanak arról: mikor, hol és milyen szintű nyelvvizsgát tettek - közölte Osztolykán Ágnes, az ellenzéki párt parlamenti képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke szerint minderre azért van szükség, mert az elmúlt napok sajtóhírei alapján "az évtized talán legnagyobb nyelvvizsgabotrányában" politikusok is érintettek lehetnek, a nyelvvizsgát vásárlók között ugyanis az előzetes feltételezések szerint több politikus is van.

Osztolykán Ágnes szerint mivel a "nyelvvizsgabotrány" a parlament tekintélyét is rombolhatja, a gyanú alól minden politikusnak morális kötelessége tisztáznia magát.

Az ellenzéki képviselő kitért arra is, hogy pártja úgy látja: a kormány nem foglalkozik a nyelvvizsga kérdésével, holott az "komoly indulótőkét jelent a felsőoktatásban és a munkaerőpiacon".

Az elfogadás alatt álló felsőoktatási stratégiában az szerepel, hogy a felsőoktatási intézményeknek már nem annak a szintérnek kell lenni, ahol a nyelvoktatás folyik, ott inkább a szakmaiságra kell helyezni a hangsúlyt - mondta Osztolykán Ágnes, aki szerint e mögött igazából az van, mint ami a tankkönyvpiac esetében történt: "ráteszik a kezüket a nyelviskolákra, ellehetetlenítik a kisebb nyelviskolákat, és egy monopolizálást hajtanak végre ezen a piacon is".

Az LMP olyan oktatási rendszert képzel el, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy az érettségi előtt letehesse a nyelvvizsgát - mondta.

Olvasóink írták

  • 1. Pirát 2013. október 18. 12:39
    „<moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pszichiátrián kezelik a lányát megölő erdőkertesi férfit

A szakvélemények alapján az ügyészség nem látta indokoltnak a 72 órás bűnügyi őrizet leteltével a… Tovább olvasom