Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

LMP: Orbán Viktor hülyének nézi a közvéleményt

Az LMP szerint Orbán Viktor hülyének nézi a teljes magyar közvéleményt, amikor úgy tesz, mintha az Alkotmánybíróság (Ab) megtámadása az indokolatlan végkielégítések visszavételéről szólna. A párt szombati közlése szerint az LMP a jövő szerdára meghirdetett demonstrációján nem közösködik senkivel, aki kettős mércével mér.
Tordai Bence LMP-szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: mindannyian tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság jogkörének csonkítása a jogállam lebontása felé tett lépés, és ha mindenképpen konkrét ügyhöz akarjuk kötni, akkor leginkább a magán-nyugdíjpénztári befizetéseink lenyúlásáról szól.

Mint írta, ezért fognak tüntetni a Fidesz demokráciarombolása ellen, az Alkotmánybíróság védelmében november 3-án az Alkotmánybíróság székháza előtt.

Tordai Bence közlése szerint mindenkit várnak, aki ki akar állni a jogállam védelmében, akinek fontos a valódi demokrácia, de nem közösködnek senkivel, aki kettős mércével mér, akinek csak az ellenfél jogtiprása csípi a szemét, aki maga is hozzájárult a jogállam tekintélyének leépüléséhez.

"Nem védjük együtt olyanokkal az Alkotmánybíróságot, akik a nekik nem tetsző Ab-határozatok után szintén megpróbálták átírni az alkotmányt. Nem lehet a jogállam védelméért folytatott küzdelem kulcsszereplője olyan személy, aki pártcélokra használta a rendőrséget és a titkosszolgálatokat, jogszerű tüntetéseket oszlatott fel vagy akadályozott meg, aki alkotmányos kötelessége ellenére nem jelenik meg a parlamenti vizsgálóbizottságok előtt" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nevének említése nélkül.

Mint írta, az LMP szervezi azt a széles összefogást, amely egyesíti a jogállam védelmében a demokratikus erőket: baloldaliakat, mérsékelt konzervatívokat, liberálisokat és zöldeket. Ezt az összefogást szimbolizálja majd a szerdai tüntetésen felszólalók névsora is. A szónokok személyét keddi sajtótájékoztatójukon hozzák majd nyilvánosságra.

Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót; ezután Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezte az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Ab hatásköréből. A 98 százalékos különadóról szóló törvényt a politikus változatlan tartalommal terjesztette be újra a parlamentnek.

A történtek kapcsán november 2-ára a Magyar Demokratikus Charta, november 3-ára az LMP, november 27-ére pedig az MSZP szervez demonstrációt.

Olvasóink írták

 • 11. igaz1017 2010. október 31. 19:52
  „Nem kiválasztottak,csak ők képzelik magukról.Az arcberendezésük alapján könnyen felismerhetők.DBLK.”
 • 10. TomborBözse 2010. október 31. 19:17
  „"Voltunk mi már eleget hülyének nézve az MSZP ideje alatt, végre egy miniszterelnök aki nem néz bennünket hülyének. Csak a bal oldali kombinációk akarják az embereket félrevezetni"

  Ajjajjj!! Már megint!! Tessék már tudomásul venni, hogy a Fidesz, Mszp, Jobbik, meg a többi pártszimpatizásokon kívül is vannak emberek!!!!! Nagyon sokan, csak nagy a csönd......

  Tessék leszokni arról arról, hogy aki nincs veletek, az ellenetek...meg baloldali, meg minden..
  Ezt sulykolja a fejetekbe szeretett Vezíretek.
  Úgy hülyének - sőt butának - nézi az embereket, mint kevesen eddig. A befolyásolás nagymestere, sőt a legnagyobb úszító, akit valaha is ismertem a politikusok közül. Egymással szembe állítja az embereket, mikor a mi (Tied is) célunk, hogy a tisztességes munkából normális emberi körülmények között meg lehessen élni, ne kelljen nyalni senkinek a seggét.”
 • 9. nikyke 2010. október 31. 15:04
  „Voltunk mi már eleget hülyének nézve az MSZP ideje alatt, végre egy miniszterelnök aki nem néz bennünket hülyének. Csak a bal oldali kombinációk akarják az embereket félrevezetni. Csak így tovább FIDESZ, hajrá.”
 • 8. jozko 2010. október 31. 13:18
  „5. szilléri:

  Ne hidd, hogy én nem szeretlek...
  Az LMP pártolásávval meg még a leg elfogultabbak sem vádolhatnak.

  Nevükben a céljuk....?
  Legyen más a politika!
  Kicsik /kevesebben vannak, mint a Jobbik/-de mocorognak.

  A Jobbik mit vállalt?
  Radikális változásokat!
  Ez alatt én nem felforgatást értettem, nem is ódzkodtam tőle!
  Még racionális változásokat sem látok körülöttük!

  Beszélhetünk persze arról, hogy Vona Gáboron jól mutat az Armani öltöny!
  Jobban mint a mellény-és nem is tilos!?
  Esetleg tévedtem a márkában?
  Ha így vesszük, máris van beszédtéma, tudósítási téma!

  Én egy független mitugrász vagyok, nem sokat oszt-szoroz a véleményem!
  De mások sem vakok és süketek!”
 • 7. szilléri 2010. október 31. 12:12
  „Mert ?
  Néz utána !”
 • 6. apátfalvi 2010. október 31. 11:15
  „"drogos-kiválasztott"

  Kisfiam, feküdj vissza aludni....”
 • 5. szilléri 2010. október 31. 09:00
  „Az LMP jelenleg 3-4 %-on áll!
  A Jobbik 8-10 % !

  Miért kell nekem mindig a drogos-kiválasztott véleményét túlreprezentálva olvasnom? Az amúgy ,,független" DM-ben ?

  Orbán ,,csak" kóstolgatja a közvélemény !
  Nyilvánvalóan teszteli a tűrőhatár mértékét.”
 • 4. történész 2010. október 30. 20:08
  „Tamás Gáspár Miklós a mai Népszabadságban közölt publicisztikájában a jelenlegi kormánypárttal, amit ő rezsimpártnak nevez, szembeni ellenállásra buzdít.
  Mik ezek?
  Mik ezek?
  ×

  A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - iWiW, Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
  oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

  "Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
  egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
  látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
  egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
  megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

  "Megosztás az iWiW-en" gomb. Ezzel a gombbal a legnépszerűbb magyar közösségi oldalon, az iWiW-en tudsz tartalmat
  megosztani. A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

  TGM Államcsíny című írása elején leszögezi, hogy a kormány számos intézkedésével egyetért. Így például szerinte a növekedés beindítása helyes célkitűzés; a magánnyugdíjpénztárakért se sajog a szíve; a Magyar Alumínium Zrt. állami ellenőrzés alá helyezése szerinte nem rossz lépés; a kilakoltatási moratórium kifejezetten rokonszenves.

  Ám két alapvető kérdésben élesen szemben áll a kormánnyal. Egyrészt "nem igazságosan, nem az egyenlőség szellemében osztja újra a kormány a beszedett irtózatos összegeket. Másodszor: intézkedései demokratikusak és törvényesek-e? Sajnos úgy látszik, hogy nem. A hivatalban lévő magyar miniszterelnök megvető viselkedése a szakszervezetekkel szemben (az Országos Érdekegyeztető Tanács múltkori ülésén) világosan megmutatta, hogyan vélekedik a nemzeti ügyek kormányának nagy hatalmú és fölöttébb népszerű vezetője a plebejusokról. Ez az epizód bizonyította be, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere a demokráciának mind a népi tartalmát, mind a formai követelményeit lenézi és mellőzhetőnek találja."”
 • 3. dodó 2010. október 30. 19:50
  „2.) ÁMEN!”
 • 2. történész 2010. október 30. 19:30
  „Ezek olyan nagyképűek,hogy nem lehet számukra keretet találni, és hazudnak !! ma már jobban mint Gyurcsány tette. ezek után:
  Ha valóban sokallják a végkielégítést a nem az alkotmányt kell megváltoztatni,hanem a jogszabályt. Miről is van szó? hát arról,hogy az állami vállalatoknál pl MÁV,volán stb. nincs vég-bél- kielégítés,hanem van szabályozott felmentési idő ami 30 év munkaviszony után 3 hónap átlag fizetés... elkel törölni azt,hogy ha Orbán lelép egy év után vég kiéligetést kapjon. Majd ha min 5 évig lesz miniszter elnök akkor kaphasson mint a proli 1 hónapot. Orbánék nem is akarják ezt,hanem a népet félre vezetve heccelik őket. Példásak voltak ők is a fűtőolaj esetén is ahol egy pillanat alatt vége lett a fűtőolaj típusnak-de már addigra a most jeles urak megszedték magukat.
  nem kell..
  Tehát jogszabályt hozni kedvesek amibe le van írva ennyi szolg.idő után ennyi felmentés..igen ..igen.. pont úgy ahogyan önök a bukó paraszt pór népnek előírták.
  Azt azért nem lehet tagadni,hogy a demokratikus hatalom három pillére akadályozza meg a diktatúrát:
  -köztársasági elnöki intézmény
  - törvényhozó testület
  - független bíróság
  Ha ezek nem függetlenek akkor bizony diktatúra vagyon abban az országban. Nos valójában akkor mi is van a bírósággal..?”
 • 1. MD2009 2010. október 30. 19:23
  „Szegény OVI, ebből újabb sokk terápia lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat jármű ütközött a 4-es főúton

Hat jármű ütközött a 4-es főúton, Szolnok határában szombaton délután, a balesetben két ember sérült… Tovább olvasom