Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

LMP: pártkatona kerül az APEH élére

Az LMP szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Szikora János vezetése alatt rontotta az adózási morált, a párt azonban kifogásolja, hogy Vida Ildikó személyében "pártkatona" kerül az adóhatóság élére.
Az LMP közleményben arra reagált, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn visszavonta Szikora János APEH-elnök megbízatását, részben azért, mert jogszerűtlenül avatkozott bele a kiemelt adózók igazgatóságának hatáskörébe, ezen belül a Malév köztartozása behajtásának felfüggesztésébe. A miniszter Vida Ildikót nevezte ki az adóhatóság élére, aki 1999 és 2002 között már irányította az APEH-et.

A Lehet Más a Politika hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében erre úgy reagált: egyetértenek Matolcsy Györggyel abban, elfogadhatatlan, hogy az adóhatóság átláthatatlan eseti döntések alapján mentesítsen cégeket a közteherviselés alól, főleg ha részben magántársaságról van szó.

Mint írják, a Szikora János vezette APEH megsértette a megkülönböztetés nélküli eljárás követelményét, "rontotta az adózási morált és erősítette a kiskapuk és mutyik kultúráját".

Ugyanakkor az LMP kifogásolja, hogy a kormány a korábbi gyakorlatot folytatva pártkatonát helyez az APEH élére.

Arra is kitérnek, elképzelhetetlen az állami intézményekbe vetett bizalom helyreállítása, amíg a kormány vezetésüket káderekre, nem szakértőkre, független emberekre bízza.

Olvasóink írták

 • 3. igazságkereső 2010. június 29. 20:05
  „Az LMP is foglalkozhatna most már a devizahitelesek problémáinak megoldásával is, például úgy, hogy ugyan olyan harsányan követeli a kormányzattól a bakok "helyretételét".Nevezetesen a tisztességtelen haszon megszerzése ellen is tiltakozhatna ugyan olyan vehemenciával,mint az ostoba "pártkatona"jelző használatával!Persze az ellenzék, ha hasznosat kellene tennie a társadalomnak, csak lapít mint nyuszi a fűben,lényeg,hogy felvesszük a fizetést a részükről semmi hasznosat nem tevő parlamentben üléssel.Jó lenne most túllépni az üresen csengő,látványosra tervezett semmittevésen! Jó lenne, ha végre nem néznék teljesen hülyének Magyarország lakosságának jelentős részét!”
 • 2. szilléri 2010. június 29. 08:31
  „,,,,,,,,,???????????????????????????”
 • 1. szilléri 2010. június 28. 19:07
  „Az LMP az SZDSZ reankardínációja !
  Nem játszik ! 1 %-os zsidó párt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentpétery Kálmán a Szerencsejáték Zrt. új vezetője

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) 2010. június 26-i hatállyal Szentpétery Kálmánt… Tovább olvasom