Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

LMP: sikerült megakadályozni a cenzúrát

Az LMP szerint sikerült megakadályozni, hogy a Magyar Rádióban (MR) cenzúrázzák az Ütköző című műsor egyik adását.
Schiffer András, az LMP képviselője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: pénteken kapott értesítést, hogy a Magyar Rádió hétfőn 16:45-kor felvenne egy beszélgetést vele, Novák Előddel (Jobbik) és Varga Lászlóval (KDNP) a kommunista luxusnyugdíjak ügyében. Később kiderült, hogy ez egy második felvétel lenne, mert korábban Ipkovich György MSZP-s képviselővel már felvették a műsort, de nem találták megfelelőnek az általa elmondottakat.

Az ellenzéki képviselő szerint demokratikus politikus nem vállalhat el ilyen felkérést, mert az lett volna az ő szerepe, hogy kiváltsa Ipkovich Györgyöt. Ezt követően az LMP meghirdette sajtótájékoztatóját, majd a rádió e-mailben értesítette az LMP-t, hogy az eredeti felvételek alapján kerül adásba a műsor.

A politikus hangsúlyozta: elfogadhatatlannak tartja, hogy a közszolgálati rádióban azért, mert nem tetszik nekik egy képviselő álláspontja, kicenzúrázzák, és olyan vendéget hívnak be, akinek feltehetőleg közelebb van az álláspontja a kormányoldaléhoz.

Ezzel Schiffer András szerint sikerült "zátonyra futtatni" a cenzúrát, de felmerül a kérdés, hogy miért a kommunista luxusnyugdíjakról akarnak május elsején a rádióban beszélgetni. Szerinte arról kellene faggatni a kormányt, hogy mikor írják ki a népszavazást a kiszolgáltatottság ellen, illetve arról, hogy közfoglalkoztatott embereket "kizsákmányolnak" minimálbér alatti fizetéssel.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2012. május 01. 09:05
    „A kommunista luxusnyugdíjak elrendezése ügyében pedig nem rádiós interjúkat kell készíteni, hanem törvénnyel szabályozni a maximumot és minden rendben van! Egy olyan politikai szféra, mint amilyen 1989-ig lehetővé tette a társadalmi értéket nem teremtő réteg számára -elég vastag volt ez a réteg, de a bőr is a képükön! - a kiemelt nagy összegű jövedelmet és az ebből eredeztethető nyugdíjat,egyszerű törvénnyel szabályozható, hogy a társadalmi igazságosság is kialakulhasson végre 23 év után! Nem is kellene ezen ennyit hezitálni!!”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. április 30. 21:08
    „1.-es Neked is jutott annyi mint a LoMPos falkavezérnek !.... (ész)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széll Kálmán Terv 2.0 ellen tüntet majd a Jobbik

A nagyszabású demonstrációt május 12-én tartja a Jobbik Budapesten. Tovább olvasom