Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

LMP: Tarlós kirekesztően beszélt a hajléktalanokról

A fővárosi LMP szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester kirekesztő, gyűlöletkeltő hangot ütött meg, amikor hétfői sajtótájékoztatóján a hajléktalanokról beszélt.
Kaltenbach Jenő, a fővárosi ellenzéki frakció vezetője keddi, az MTI-nek küldött közleményében azt írta: Tarlós Istvánnak a hajléktalanok radikalizálódásáról mondott véleménye a szerencsétlen emberekkel szembeni előítéletek és gyűlölet szítására alkalmas anélkül, hogy bármi alapja lenne.

A Tarlós István veszélyes útra tévedt címmel kiadott közleményben emlékeztettek arra, hogy a főpolgármester a zöld könyv bemutatása során hajléktalanbűnözésről, a hajlék nélküliek radikalizálódásáról beszélt, és a csepeli gyilkosságokat hozta fel példaként.

Mint írták, ha ennek a logikáját követik, akkor Fidesz-bűnözés is létezhet. "Ha egy fideszes politikusról kiderül, hogy lopott, sikkasztott, vagy visszaélt a hatalmával, akkor Tarlós István is nyilván lop, sikkaszt és visszaél a hatalmával, vagy legalábbis köze van hozzá" - írták. Hozzátették: nem gondolják, hogy ez így van, de a főpolgármester által elmondottakból ez következik.

Az LMP szerint Tarlós Istvánnak inkább arról kellene beszélnie, hogyan fordulhat elő, hogy ma az országban több ezer ember erdőkben él, vagy arról, hogyan fordulhat elő, hogy a fővárosi gyermekvédelmi intézményekből sokszor egyenes út vezet a hajléktalanlétbe.

Kaltenbach Jenő szerint szó sincs a hajléktalanok radikalizálódásról, azt Tarlós Istvánon kívül eddig még senki nem észlelte. Véleménye szerint Tarlós István olyan emberekből csinált egy rendelettel bűnözőt, akik semmi törvénybe ütközőt, társadalom vagy személy elleni cselekedetet nem tettek.

Mint írták, "van abban logika, hogy (Tarlós István) egy társadalmi csoportból adminisztratív módon bűnözőt csinál, majd ellene uszít, és az ez által keltett hangulatot (...) kihasználva megszabadulhat tőlük. Csakhogy ez a logika híján van minden emberiességnek, és nagyon veszélyes útra téved, aki ezt követi."

Az LMP szerint egy városról, annak vezetéséről sokat elárul az, hogy miként bánik szegényebb sorsú polgáraival. Véleményük szerint a súlyos társadalmi problémára adott fővárosi válasz primitív és szánalmas, ami a megoldástól távolít, és nem közelít hozzá.

Olvasóink írták

 • 2. bánki 2011. szeptember 01. 21:35
  „Ha Kaltenbach mondja, biztos úgy van ?!”
 • 1. papika56 2011. augusztus 31. 13:06
  „Pesten 6000 ember hajléktalan . De ez sajnos sokkal több is lesz : ha elkezdik a KILAKOLTATÁSOKAT !
  Aki elveszíti a a munkáját--családját--lakását--egzisztenciáját--vissza kapaszkodni önerőből NEM tud !
  Ez a kormány csak a gazdagokat segíti--a szegények akár el is pusztulhatnak ! Ők már nem kellenek, nem hasznosak ov. bandájának. Velük csak a probléma van .
  Nem szabad lenézni őket, mert ma ők--holnap lehet,hogy MI következünk !
  Segíteni ,munkát adni , EMBERIBB ÉLETET minden EMBERNEK !!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egerben szeptember 1-én kezdődhet a szüret

Az Egri Hegyközség Választmányának döntése szerint a korai fajták szedésével szeptember 1-én kezdődhet a szüret Egerben. Tovább olvasom