Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

LMP: több tízezer gyerek maradhat éhen a nyáron

Az ellenzéki párt szerint ennek oka az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemrégiben hozott egyik rendelete.
Több tízezer gyermek maradhat éhen a nyáron az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemrégiben hozott rendelete miatt - mondta Szabó Tímea, az LMP országgyűlési képviselője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta: az említett rendelet értelmében ahhoz, hogy az önkormányzatok hozzáférjenek az étkeztetésre szánt állami támogatásokhoz, két új feltételt kell teljesíteniük. Az első, hogy az élelmiszerek legalább harminc százalékának helyben termelt alapanyagból kell készülniük, a másik pedig, hogy helyben kell főzniük az iskoláknak, óvodáknak.

Ezeket a feltételeket - az LMP-hez érkezett visszajelzések szerint - nem tudják teljesíteni a települések - fűzte hozzá.

Az LMP véleménye szerint ez elfogadhatatlan, ezért a minisztériumnak át kellene vizsgálnia a szabályozást.

"Úgy gondoljuk, hogy egy kormány kiemelt feladata kell legyen, hogy a gyermekek hozzáférjenek a meleg ételhez" - hangsúlyozta.

Szabó Tímea szerint önmagában üdvözlendő az a cél, hogy helyben termelt alapanyagokból készüljön az élelmiszer, de számos kistelepülés nem tudja tejesíteni ezeket a feltételeket.

Olvasóink írták

 • 5. bánki 2012. május 20. 17:13
  „Nyáron több tízezer gyerek maradhat éhen ?

  Nem értem ! Megoldás !

  Minden LMP-s fogadjon örökbe egy hátrányost!

  Gilvánfán nyilván az orosz tojás rántottának lenne esélye : lopj két tojást !

  Ezek szerint tényleg elég a 47 ezer forint a piára havonta !

  Én etetem, nevelem, iskoláztatom az a kölyköt ?”
 • 4. Jozsoci 2012. május 20. 05:15
  „1-2.
  Földet lehetne velük döngölni.”
 • 3. murci01 2012. május 19. 22:14
  „szerintem szánalmas a hozzáállásotok,de majd felnőtök”
 • 2. tinta77 2012. május 19. 14:22
  „Nem a kormáynfeladata etetni az éhező gyermekeket, hanem a szülő feladata. Munkahelyeket kellene teremteni, és attól a szülőől, aki nem képes ellátni a ygermekét, attól elvenni a ygermeket. Cigire, piára jut, mobiltelóra meg marhaságokra? A gyerek meg éhezik? Elvenni a gyereket, árvaháznak adni azt a pénzt, amelyiket a szülő kapja gyermeke neveléséhez. Az állam pedig a gyermekotthonban elhelyezett gyerekek után a gyermekothhonnak adja meg a támogatást, ne annak a szülőnek, amelyik nem gondoskodik gyermekéről. Nem a település feladata etetni az éhezőket. A szülő kötelessége.”
 • 1. notebook 2012. május 19. 14:12
  „Nagyon elegem van már abból, hogy mindent az állam oldjon meg a szülő helyett!

  A szülő kötelessége etetni, iatani, öltöztetni, iskolába járatni, felügyelni a gyermekét. Nem a település, nem az iskola, nem az intézmények kötelessége.

  Csak Magyarországon működött az elmúlt rendszerben és azóta is iskolai napközi. Minden országban tanítás után hazamentek/hazamennek a gyerekek. Otthon esznek. Nincs iskolai étkeztetés.

  Jó lenne, ha a szülők kezéből nem vennék ki a felelősséget gyermekük nevelése, gondozása terén. Miért kellene felvállani az adófizetők pénzén? Nem elég a sok tankönyvtámogatott, ingyenenes étkezésban vagy kedvezményes étkeztetésban részt vevő gyerek után a sok pénzt kiadnia az államnak/önkormányzatnak, még a nyári szünetben is gondoskodni kell a gyerekekről?

  Ez nagyon a régi rendszer gondokodása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó és busz karambolozott a fővárosban

A baleset a Kossuth Lajos utca és a Nyáry Pál utca kereszteződésében történt. Tovább olvasom