Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Londonban alapított leányvállalatot a magyar NanGenex

Londonban alapított leányvállalatot NanoForm Cardiovascular Therapeutics Ltd. néven a magyar NanGenex - közölte a társaság az MTI-vel.
Az angliai cég alapítását a NanGenex két nanonizált gyógyszerformációja kutatási eredményeinek piacosításával és továbbfejlesztésével indokolta.

Heltovics Gábor, a NanGenex vezérigazgatója korábban az MTI-nek elmondta, hogy az agrokémiai és a gyógyszeriparban a nanoformulációs eljárás lehetővé teszi, hogy a hatóanyagokból sokkal kevesebbet kelljen felhasználni, ami gyógyszerek esetében mérsékli a mellékhatásokat, az agrokémiai termékek esetében pedig a környezeti terhelést. A hatékonyság egyik mutatója, hogy a hatóanyag oldhatósága több százszorosára nő ezzel az eljárással. A gyártás is olcsóbbá válik a kevesebb hatóanyag-szükséglet miatt.

A nanoformulációs eljárást a NanGenex fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A társaság két NanoActive márkanevű gyógyszerformulájának jogait az angliai leányvállalathoz telepítette.

Darvas Ferenc, a NanGenex alapító elnöke emlékeztetett arra, hogy előrehaladott tárgyalások folynak befektetőkkel és gyógyszeripari cégekkel a termék bevezetéséről.

A NanGenex 2009 decemberében jelentette be, hogy jelentős szerződéseket kötött nemzetközi cégekkel a nanoformulációs eljárásának használatáról, de üzleti titok miatt a cégek nevét a társaság nem közölhette.

A NanGenex elődje, a Comgergen Zrt. a ThalesNano Zrt. hasznosító (spin-off) vállalkozásaként alakult meg 2006-ban az addig még nem alkalmazott áramlásos nanotechnológia kifejlesztésére.

A NanGenex vezérigazgatója, Heltovics Gábor már korábban elmondta az MTI-nek, hogy a társaság gazdálkodási adatokat nem közöl. Akkor mindössze annyit mondott, egy-egy üzlet akár több 10 millió dollár is lehet, és a hozzáadott értéket mutató fedezeti hányad (az árbevétel és a közvetlen költségek különbözete az árbevétel arányában) elérheti a gyógyszeripari átlagot, a 25-30 százalékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb útlezárások Borsodban

Újabb utakat zártak le a forgalom elöl az árvíz miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, vasárnapra… Tovább olvasom