Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Londoni bulvárérvek az olimpiáért

Az angol lapok némelyike a szurkolók hangján érvel az olimpia londoni helyszíne mellett.

A 2012.évi nyári olimpiai játékok helyszínéről júniusban döntenek. London és Párizs az esélyesek között szerepel. Az angol lapok némelyike a szurkolók hangján érvel London mellett, vagy inkább Párizs ellen. 

A sportolók még a 2008-as pekingi olimpiára készülnek. A következő, a 2012.évi versenyek rendezési jogáért azonban máris éles küzdelem zajlik. Például az újságokban. Az angol lapok,mint például a The Guardian és az Independent mintha muníciót kínálnának a nyár eleji döntéshez, Párizs ellen, London mellett, mindenre elszánt szurkolói érvekkel.  
Példák a lapokból: a Louvre például "nem is múzeum, hanem belépődíjas raktár, másodosztályú képekkel, melyektől megfájdul a ember feje." Ha Párizsban gyalogolsz, ne dőlj be a látványnak, mert az "Eiffel-torony tulajdonképpen a városban felejtett irányjelző vastorony." Londonnak van igazi kikötője, Párizsnak nincs. "Egyáltalán, hasonlítani mernéd a Themzét  a Szajnához? A világ csodájának tartott híd, a London Bridge irigylésre méltó, a párizsi Alexandre III. hidat viszont elborítja a madárürülék." "Miért vannak úgy oda a Place de la Concorde szépségével? Egykoron a nyaktiló mellett kötögettek az asszonyok, miközben a férfiakat lefejezték." "A híresnek mondott párizsi divatot ostobák találják ki és olyan nők hordják a ruháikat, akik űrlényeknek szeretnének látszani." "Vajon Madame Tussaud nem azért menekült Londonba a viaszmúzeumával, mert bárdolatlannak tartotta a franciákat?"  
Ilyen és ezekhez hasonló állítások és kérdések szolgálják - nem éppen olimpiai szellemben - a helyszín jogáért folyó előcsatározásban a muníciót, ám hatásuk vélhetően nem több, mint a szurkolók bekiabálásának a mérkőzések eredményére. A júniusi döntést nem a sajtó fogja meghozni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos károkat okozhat a fákon

Tavaly ezeregyszáz hektár erdőségben okozott kárt a megyében a gyapjas pille, idén várhatóan bő kilencezer hektár erdőterületet veszélyeztet az országban. Egyelőre, igaz, csak rövid ideig, még drótkefével lehetne védekezni ellene. Az Európában őshonosnak számító gyapjas pille 10–12 évenként elszaporodik, ilyenkor nem elhanyagolható kárt okoz az erdővagyonban. Tovább olvasom