Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Lopják a sorompót a Kis Balatonnál

Az elmúlt három hétben húsz sorompó nehezéket, illetve sorompót loptak el a Kis Balaton-i gátakról, a kár 2 millió forint. Eltűntek továbbá aknafedlapok, korlátelemek és kábelek is.
A sorompók a Kis-Balaton gátjain vannak, azért, hogy az elzárt területekre ne lehesen kocsival behajtani. A jövőben már nem fémmel, hanem betonnal töltött nehezékkel gyártatják le a sorompókat, melyek darabonként 100 ezer forintba kerülnek.

Közben megkezdődött a Kis-Balaton-i webkamerarendszer próbaüzeme. A térségben négy kamerát helyeztek el olyan helyeken, amelyek turisták számára nem, vagy csak korlátozottan látogathatóak. A turisták által is mozgatható kamerák képei már láthatóak a Kis-Balaton házban, Zalaváron. A rendszer szeptember végétől lesz elérhető az interneten keresztül. Mindez egy 200 millió forintos pályázat része, amelyben kerékpárutat, kerékpártárolókat és vizesblokkokat adtak már át a Kis-Balatonnál. Szeptember végére pedig üzembe helyezik azt az elektromos kompot is, ami a Kányavári szigetre viszi át a látogatókat. Ennek segítségével a mozgáskorlátozottak is eljuthatnak a Kis-Balaton legkedveltebb helyére.

Olvasóink írták

 • 4. zoltanz 2008. szeptember 08. 12:46
  „A politikai elit gengszterek rivalizálása, az ügyészségek, bíróságok marionet figurák, a rendőrség grundvitézek szabadcsapata, sajna, ez van. És amíg ez van, nem is lesz itt rend. Mert a káosz a csalók legjobb menedéke, nem érdeke itt senkinek odafönt, hogy tiszta kép legyen itt, idelent. Mert ha tiszták a látási viszonyok, az oda-vissza igaz! Ez az egész ország egy kurva nagy méhészet. Élünk, dolgozunk, összegyűjtünk, aztán jön a Nagy Gazda a füstölőjével és elszed mindent. Néha-néha odavet valamicskét, hogy éhen ne dögöljünk, mert szükség van ránk, dolgozókra, a javak kitermelőire.”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 08. 07:48
  „Adocsalo ferplej Veres elftars erdeke, hogy mindez fennmaradjon.”
 • 2. Kivancsi 2008. szeptember 07. 19:41
  „Mennyi most a kilogramm vas ara???”
 • 1. TELSTAR 2008. szeptember 07. 16:56
  „Legközelebb már vonatot is fognak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: a Charta Gyurcsány liberális pajzsa

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az úgynevezett Magyar Demokratikus Charta Gyurcsány… Tovább olvasom