Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Lovasberény: „Nincs szakítópróba vagy válsághelyzet, pusztán szakmai vita”Hosszadalmas koalíciós egyeztetés

Lovasberény MTI Gál J. Zoltán vasárnap esti közlése szerint még órákig tarthat az egyeztetés az egészségügy átalakításáról, illetve az egészségügyi biztosítói modellváltásról; a szakértői egyeztetések még zajlanak.
A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta: többféle álláspontot és többféle biztosítói modellt mutattak be a szakértők. Amikor a szakmai vitában elhangzott minden érv és ellenérv, ami a megalapozott döntéshez szükséges, akkor kezdődik majd a politikai egyeztetés – tette hozzá.
Gál J. Zoltán úgy fogalmazott: azon már túl vannak, hogy ne jussanak semmire, de olyan kényszer nincs, hogy késő este egy kész törvényszöveget ismertessenek.
A miniszterelnök kabinetfőnöke azt valószínqsítette, hogy egy menetrendben fognak megállapodni.
Véleménye szerint az már kirajzolódott az egyeztetésen, hogy egy jobb minőségq ellátáshoz a szabályozott kereteket meg kell teremteni, ugyanakkor a szolidaritásnak fenn kell maradnia és erősíteni kell a nemzeti kockázatközösséget.
Hozzátette: abban is egyetértés van, hogy változtatni kell az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mqködésén, ugyanakkor összetettnek és bonyolultnak nevezte a megoldandó kérdéseket. Az államtitkár kitért arra: foglalkoznak a népegészségügyi programmal, a járóbeteg-ellátással, illetve a sürgősségi betegellátással is. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: nincs szakítópróba vagy koalíciós válsághelyzet, pusztán szakmai vita van.
Nincs koalíciós szakadás, amikor ide érkeztünk, ezt már akkor is tudtuk. Akik bent ülnek az egyeztetésen, azok tudják, hogy ennek nem ez a tétje, hanem egy jobb egészségügy – hangsúlyozta. Gál J. Zoltán a Fidesz alelnökétől, Pelczné Gáll Ildikótól kapott egészségügyi javaslatokról szóló dokumentumra azt mondta, harminc sorral nem lehet megoldani az egészségügy problémáit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfiak – anyaszerepben

Anyák napja alkalmából rendhagyó módon nem azokról emlékezünk meg, akik életet adtak nekünk, és akik… Tovább olvasom