Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

M1 Híradó: az MSZP-től kapta a bajai videót a hvg.hu

A hvg.hu azt közölte: Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója adta át a felvételt.

Az MSZP-től kapta a bajai hamisított videót a hvg.hu - értesült az MTI Hírcentrum szerdán. A hvg.hu azt közölte: Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója adta át a felvételt.

Az M1 szerda esti Híradójában az hangzott el, hogy Gavra Gábor, a hírportál akkori főszerkesztője egy kollégájával személyesen ment be az MSZP-székházba a felvételért. Az M1 megkeresésére sem Gavra Gábor, sem Török Zsolt, az MSZP szóvivője nem kívánt reagálni.

A hvg.hu szerda este közölte: szerkesztőségüket levélben értesítette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy rágalmazás vétségének gyanúja miatt büntető eljárást folytat ismeretlen tettes ellen a bajai videó ügyében.

A főkapitányság bűnügyi osztálya egyben tájékoztatást kért arról, hogyan, mikor, milyen módon és ki által került a felvétel a szerkesztőség birtokába.

"A HVG Kiadónak törvényben rögzített kötelessége együttműködni a rendőrséggel, megosztani a hatósággal a rendelkezésére álló információkat" - olvasható a honlapon.

A cikkből kiderül: a hvg.hu éléről azóta távozott Gavra Gábor csak utólag tájékoztatta a kiadó vezetőségét arról, hogy október 17-én, egy telefonos megkeresés után vette át a filmet tartalmazó adathordozót Déri Balázstól, az MSZP-frakció kommunikációs igazgatójától.

A hírportál cikke szerint Gavra Gábornak nem volt tudomása arról, hogy a felvétel manipuláció eredménye, annak eredetiségét azonban nem ellenőrizte.

Gavra Gábornak e súlyos szakmai és etikai hibasorozat miatt kellett azonnali hatállyal lemondania - tették hozzá.

A Híradóban az is elhangzott, hogy információik szerint a videó ügyében indított nyomozás során a rendőrség az MSZP-székház biztonsági kameráinak felvételeit is vizsgálja.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány, az azon szereplők megrendezett helyzetet játszottak el a megismételt bajai önkormányzatiképviselő-választás után.

A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy héttel ezelőtt közölte, hogy a felvételt egy, a készítésekor is jelen lévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte a szocialista párt székházába, ahol két embernek adta át.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke többször kijelentette: sem a pártnak, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez.

Kőrös Gusztáv, a bajai videó egyik készítője hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a szocialisták átverték, kihasználták őket. A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag azt állította, hogy a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük.

Az MSZP erre reagálva közölte, hogy Kőrös Gusztáv "súlyosan valótlan kijelentéseket tett", ezért az MSZP és Mesterházy Attila pártelnök jogi lépéseket kezdeményez. Király György még október 22-én közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre.

Olvasóink írták

 • 6. Pirát 2013. október 31. 08:47
  „nna...akkor most az amnéziás Török kakas eszű szóvivőjük elkapirgálja magát , a szemétdombjuk alá ?”
 • 5. kipkop 2013. október 31. 08:21
  „Valójában Mesterházynak a történtek, az általa hangoztatott vádaskodások, a "mellébeszélések" után illendő lenne lemondani. Számomra bebizonyította alkalmatlanságát a párt vezetésére, a politikai életben való közszereplésére, a nagyobb feladatok ellátása (miniszterelnök) nem is jöhet számításba.”
 • 4. majzik 2013. október 31. 07:59
  „Régi trükk !

  Digitális kék cédula !

  Azért fejlődnek a fiuk !
  Előadó: Cseh Tamás
  Album: Esszencia
  Megjelenés: 2007
  Hossz: 2:31
  Szövegírók: Bereményi Géza

  Beküldő
  Richelieu

  Richelieu

  Pontszám: 258
  Dalszöveg
  Ott én elszúrtam pont ´88-ban
  Elvettem feleségül Marit
  Pont ´88-ban, március hóban
  Midőn a politika szakít

  S a komcsik pártja megy új irányba
  S velük a Mari apja, aki
  A régi gárda kemény titánja
  És pont az ő lánya volt Mari

  Március hóba´ ütött az óra
  Elvettem épphogy ezt a Marit
  S még aznap este majd hanyattesve
  Hallom az após pártja szakít

  Mondok apósnak:
  te aztán jó vagy
  Marha nagy politikus, öreg
  Az ember nősül,
  hozzádmegy vőül
  S bánja rögtön meg

  Ha előbb mondod,
  hogy ti lekoptok
  Hiába Marin a nagy didi
  Popó hiába, ha komcsi lánya
  Frász, aki elveszi"”
 • 3. FMS 2013. október 30. 21:11
  „mazsola te beteg vagy... vagy csak simán agymosót???”
 • 2. mazsolaszolo 2013. október 30. 21:03
  „Minél erősebben hangoztatják, annál inkább hiszem, hogy valójában Orbántól.”
 • 1. pachakuti 2013. október 30. 20:42
  „Valaki azt hitte, hogy az ORÖ-től?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliárdból hozna létre Trianon-múzeumot a Fidesz

A szocialisták több száz módosító javaslatot nyújtottak be a jövő évi költségvetéshez. Tovább olvasom