Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

M3: látványos szakaszához érkezett az autópálya építése

Elkezdődtek a közúti felüljárók hídgerendáinak beépítési munkálatai az M3-as autópálya Őr és Vásárosnamény közötti szakaszán, az egyik ilyen szerkezetet kedden helyezték el az épülő sztrádaszakaszon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadobos határában.
Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője a helyszínen a sajtó munkatársainak elmondta, a kilenc darab, Dunaújvárosban készült hídgerendát vasúton szállították Baktalórántházára, ahonnan különleges trélerekkel vitték a 4106-os útnál épülő felüljáróhoz.

Az egyenként 44,8 méter hosszú és 56,5 tonnás gerendákat egy 400 tonna teherbírású daruval emelik a helyükre - tette hozzá a kommunikációs vezető.

A beemelési munkálatok csütörtökön folytatódnak a 4116-os számú közút felüljárójánál.

A NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, az időjárás lehetővé tette a pályaszerkezet védő- és alaprétegének építését, valamint a rézsűképzési és humuszolási munkálatokat. Elkészült a pálya vásárosnaményi végcsomópontjánál a körforgalom, a következő hónapokban pedig megindulhat az üzemi hírközlés alépítményeinek munkálatai és a védőkerítés kivitelezése.

A legfelső aszfaltréteg leterítése a nyáron kezdődhet el, majd a forgalomtechnikai jelzések és az acél szalagkorlátok kihelyezése következik - tájékoztatott Loppert Dániel.

Az M3-as autópálya épülő szakasza jelenleg 62 százalékos készültségben van - összegezte a kommunikációs vezető.

A 49-es főúttól Vásárosnaményig tartó 11,9 kilométer hosszú, az Új Széchényi Terv részeként uniós támogatással, 15,4 milliárd forintból épülő sztrádaszakaszt várhatóan idén novemberben vehetik használatba az autósok. A kétszer két forgalmi sávos, leállósávval ellátott autópálya Őr, Papos, Pusztadobos és Nyírparasznya településeket érintve épül meg Vásárosnaményig.

A kivitelezési munkálatokat a Colas, a Közgép és a Magyar Aszfalt alkotta konzorcium végzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belgrád mellett vesztegel az első világháború magyar hajója

A Bodrog ma már nagyon rossz állapotban van, és kavicsszállító uszályként használják a Száva folyón… Tovább olvasom