Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Ma ér véget a tanév

A felnőttoktatásban résztvevőket nem számítva 1 millió 362 ezer 409 nappali tagozatos diák kezdheti meg a nyári vakációt.
Június 15-én, hétfőn ér véget az idei tanév a hazai általános- és középiskolákban. A felnőttoktatásban résztvevőket nem számítva 1 millió 362 ezer 409 nappali tagozatos diák kezdheti meg a nyári vakációt. Ebből több mint 790 ezren általános iskolások. 128 ezren szakiskolában, 9 ezren speciális szakiskolában, 242 ezren gimnáziumban, 271 ezren szakközépiskolában végzik tanulmányaikat - derül ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium adataiból.

Az oktatási törvény alapján a tanítási év minden év szeptemberének első munkanapján kezdődik és minden év június 15-én, illetve ha ez nem munkanap, akkor a június 15-ét megelőző munkanapon fejeződik be. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint nem szerencsés ilyen mereven ragaszkodni a naptárhoz, mivel a gyerekeknek hétfőn is be kell menniük az iskolába annak ellenére, hogy az utolsó nap már jobbára csak évzáró ünnepségeket tartanak az intézmények.

Keszei Sándor, az MSZOE elnöke a Független Hírügynökségnek korábban elmondta, tapasztalataik szerint az iskolák szerencsére belátóak, és több mint felük nem tartja meg az utolsó tanítási napot. Az intézményeknek erre egy miniszteri rendelet ad lehetőséget, amely szerint minden tanévben meghatározott pedagógiai célra öt, gimnáziumokban és szakközépiskolákban hat napot tanítás nélküli munkanapként használhat fel az iskola akkor, ha korábban már elérte a törvényben előírt tanítási napok számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától kerül forgalomba az új kétszáz forintos

A pénzérmén a Lánchíd látható. A régi bankjegy november 15-éig marad törvényes fizetőeszköz. Tovább olvasom