Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Ma este kibővített kormányülés a válságkezelő intézkedésekrő

Államtitkárokkal, valamint az MSZP-frakció és a választmány vezetésével kibővített kormányülést tartanak vasárnap este. A megbeszélésen a gazdasági válság kapcsán szükséges intézkedési tervekről és a rendkívüli parlamenti ülésről esik szó.
Lapinformációk szerint 200-250 milliárd forintos lyuk van a költségvetésben, és az eddig tervezett hiánycélt - ami a GDP 2,6 százaléka - is megemelnék 2,9 százalék körülire. A kormány gazdasági válságot kezelő intézkedései között a hírek szerint felmerülhet az áfaemelés, valamint a jövedéki adó növelése is.

Péntek este az MSZP-frakcióval tanácskozott Gyurcsány Ferenc kormányfő, hogy a világgazdasági válságra adandó lehetséges válaszokról egyeztessenek. Vasárnap este pedig kibővített kormányülésen konzultálnak majd a tervezett megoldásokról.

Olvasóink írták

 • 2. igazságkereső 2009. január 18. 12:53
  „Kedves Comet! Addig kell tönkremennie egy országnak, amíg a benne lakók rá nem jönnek arra,hogy
  a józan eszüket is kellene már használni ennyi idő után.Ugye nem kell részleteznem, hogy mire gon-
  dolok itt? Nehezen ébred az ország lakossága, vagy a "türelme,mint a birkáé?"”
 • 1. comet 2009. január 18. 11:26
  „A magyar lakosság nagy része a folyamatos kizsigerelés követekztében nem rendelkezik tartalékokkal.
  Ez a 200 milliárd Ft lehet hogy lyuk lenne egy Bil Gates-nek vagy egy Soros Györgynek de a magyar kormány büdzséjében inkább hívnám katlannak, vagy inkább fekete lyuknak ami nem szűkülni hanem inkább terebélyesedni fog. Gyurcsány az Öszödi beszédében többek között kijelentette hogy döntései következményeivel nincs tisztában, tehát vezetésre alkalmatlan, és a pártvezetőségről is hasonlóan vélekedett. Ideje lenn már egy kormányzás képes politikai erőre bízni az ország irányítását. A jelenlegi kormány az eddigi tapasztalat alapján a lehető legroszabb megoldás. Meddig kell tönkremennie az országnak hogy az alkalmatlan vezetés vegye a kalapját. Ennél mélyebbre már nem igen juthatunk. A fagyhalál már valós veszély, most az éhhalál jön?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyuladt egy 125-ös busz

Kigyulladt a motorja egy 125-ös BKV busznak Budapesten, a XV. kerületi Kovácsi Kálmán térnél,… Tovább olvasom