Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Ma is dolgoznak titkos ügynökök börtönökben

A magyar büntetés-végrehajtási intézetekben jelenleg is dolgoznak titkos ügynökök, besúgók, "téglák" és "fülek", akiket a rendszerváltozás előtt még lojalitásból szerveztek be, ma már viszont államtitkot képező belső szabályozás alapján, javadalmazás fejében alkalmaz a titkosszolgálat – írja a szombati Magyar Nemzet.
A lapnak nyilatkozó Palatinus Gábor nyugalmazott nyomozó elmondta: titkos nyomozásoknál gyakran előfordul, hogy ügynököket vesz igénybe a hatóság, információikat bűnözői csoportok leleplezésére, nyomozási stratégia kiépítésére használhatják.

A fizetett fogdaügynökök általában nyilatkozattal kötelezik el magukat, és munkájukért napi bért vagy fix összeget kapnak. Alkalmilag szabad állampolgárok is bevonulhatnak fegyintézetbe, de lehetnek ügynökök a büntetésüket töltő elítéltekből is, akik a büntetőintézetben adható kedvezményekért vállalhatják az információszerzést - írja a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bonyolultak az energiaszámlák

A lakosság egyre bonyolultabbnak tartja az energiaszámlákat, és az ügyfelek elégedetlenek azzal, ahogyan a szolgáltatók a panaszaikat kezelik. Tovább olvasom