Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Ma ismét ülésezik az SZDSZ országos tanácsa

Szombatra ismét összehívta az SZDSZ országos tanácsát Szent-Iványi István, a tanács elnöke, miután a legutóbbi ülésén nem kezdeményezett szavazást az új pártelnök megválasztásának rendjéről.
Sajtóértesülések szerint, egyszerűen elfelejtette, hogy ezt meg kell tennie. Az ülés után e-mailben próbálta ezt pótolni, és szombatra összehívni egy új ülést. Ezt a lépését párt etikai bizottságánál azonban többen bepanaszolták, mondván: nyolc nappal az ülés előtt értesíteni kell a tagokat az időpontról. Az etikai bizottság helyt adott a panasznak, és szabálytalannak tartja a szombati ülést.

A párt vezetése mégis kitart a szombati időpont mellett, hiszen szerintük rendkívüli helyzetről van szó, ahol nem kell figyelembe venni a nyolc napos értesítési kötelezettséget. Ha viszont az ezt ellenzők nem jelennek meg a tanács ülésén, akkor félő, hogy az nem lesz határozatképes. Ha így alakul, akkor a következő ülést jövő hétre írják ki, ez esetben viszont a július 4-re tervezett elnökválasztást egy héttel el kell halasztani.

Az is problémát okozhat, hogy a párt mandátumvizsgáló bizottságának, már június 19-én meg kellett volna kapnia a jelöltek listáját, hogy a szavazást július 4-én megtarthassák. Így az is kérdésessé vált, hogy miként sikerül betartani a 30 napos határidőt, amit a párt alapszabálya rögzít az elnök megválasztásával kapcsolatban.

Az is kérdéses, hogy ki vállalná a párt vezetését. Hiszen az eddigi nyilatkozatok illetve információk alapján nem várható, hogy Fodor Gábor, Kóka János, Kuncze Gábor és Szent-Iványi István ringbe szállna a posztért.

Olvasóink írták

 • 4. 620829 2009. június 20. 13:54
  „remélem miután visszaadták a lenyúlt pénzeket és horn gábor úr a sokszoros szabálysértése miatt befizette a sok százezres bírságot-elhúznak a vasútra és tologatják a vagonokat.....vagy éppen felléphetnek a hátulróltolósok bárjaiban!!!!!!!!!”
 • 3. redstar 2009. június 20. 13:51
  „Ha gondolják - van az a pénz amiért vállalom 1 évre...DE ELŐRE KÉREM!”
 • 2. garbon 2009. június 20. 11:13
  „Az SZDSZ és az MSZP ha felbomlik minden vezetője megtalálhatóak lesznek a jobbikban. Most szídják őket később
  meg nyalni fogják a jobbik seggét nem kell papírról gondoskodni.”
 • 1. Lúdasmatyi 2009. június 20. 11:00
  „Ma beszélik meg mit kezdjenek magukkal 2010-től.Lehet dolgozni elmenni,szépen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az ujjnyomatos útlevél

A jövő hét végétől már ujjlenyomatot is vesznek minden 12 év feletti útlevél igénylőtől, ugyanis az… Tovább olvasom