Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Ma kezdődik a Szögi-család kártérítési pere

Ma tartják meg az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos családja által indított polgári peres eljárás első tárgyalási napját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.
A meggyilkolt tiszavasvári tanár három gyermeke, felesége, illetve szülei és nagymamája március 1-jén nyújtották be a szabolcsi bíróságra keresetlevelet, amelyben kártérítésre kérik kötelezni a nyolc elkövetőt - közölte Nyakó Zsuzsanna, a bíróság szóvivője, elnökhelyettese az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint az egyik gyermek 12 millió, a másik két lány 10-10 millió, a feleség 12 millió, a szülők fejenként 5-5 millió, a nagyszülő 3 millió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kérték kötelezni egyetemlegesen az alpereseket. Nyakó Zsuzsanna hozzátette: a három gyermek, illetve a feleség ezen felül autójuk összetörése miatt kárként 388.850 forint összegű rongálással okozott vagyoni kárt is megtéríttetnék az elsőrendű ifj. Horváth Dezsővel.

Szögi Lajost 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, a gyermekei szeme láttára verték agyon. A tragédia közvetlen előzménye az volt, hogy a tanár autója előtt egy kislány átszaladt az úttesten, majd az árok szélén elesett. A középkorú férfi azonnal megállt, hogy meggyőződjön arról: megsérült-e gyermek, ám már nem jutott el a kislányig, mert a vélt baleset miatt összesereglő hozzátartozók kirángatták az autójából és bántalmazták. Szögi Lajos az elszenvedett sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Debreceni Ítélőtábla tavaly novemberben meghozott jogerős ítéletében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a nyolc vádlottat, valamint rongálás bűntettében ifj. H. Dezsőt. Őt a bíróság 17 év fegyház, id. H. Dezsőt, F. Györgyöt és J. Gusztávot életfogytig tartó fegyház, Sz. Andrást és H. Dezsőnét 15 év fegyház, Sz. Gergőt és H. Krisztiánt 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Olvasóink írták

 • 4. maros50 2010. május 05. 12:37
  „Az elítélteket munkavégzésre kell kötelezni és börtönkeresményből fedezhetnék a kártérítést.A 80 év alatt megtérülne. Ami az ítéletet íletti azoknak is a börtönben volna a helye akik végig nézték a tanár Úr meggyilkolását és nem akadályozták meg a brutalitást.”
 • 3. geza 2010. május 05. 09:16
  „Kíváncsi lennék hogy az elkövetők miből fizetnék ki a pénzt...”
 • 2. igazságkereső 2010. május 05. 08:32
  „Őszintén remélem, hogy a Szögi család megnyeri a kártérítési pert, ha már a családfőt súlyos, bestiális gyilkosság miatt veszítették el!Fizessenek a banditák!!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. május 05. 08:04
  „Rasszizmus. A jóravaló integrálódásra vágyó tesvírek így soha nem tudnak adófizető állampolgárokká válni, pedig nagyon szeretnének hasznos részévé válni a magyar társadalomnak.

  Amúgy meg a követelt összegből sajnos soha egy rohadt fillért nem fognak megkapni. Viszont napi 1000 Ft-jával leülhetné a legszűkebb családi kör (70-80 fő).”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsolnay: szükség lenne a tőkebevonásra

Nagy szükség lenne tőke bevonására - jelentette ki Péterné Marosy Katalin vezérigazgató az MTI-nek… Tovább olvasom