Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Ma kezdődik Kaposváron Gyurcsány Ferenc cégének a pere

Ma kezdődik Kaposváron annak a polgári pernek a tárgyalása, amelyet a Legfőbb Ügyészség kezdeményezett a Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Rt. és a Humán-Jövő 2000 Kht. ellen a két társaság közötti szerződés érvénytelenségének megállapítását kérve.
A per tárgya a korábban állami tulajdonban, a Miniszterelnöki Hivatal kezelésében lévő fővárosi, a Szalay u. 4. szám alatti ingatlanban található "bemutatóterem", amelyet az elsőrendű alperes Altus Rt. - az ALDO Kft. közreműködésével - 1995. január 12-én vásárolt meg, s amelyre az év április 4-én bérleti szerződést kötött a másodrendű alperes Humán-Jövő 2000 Kht. jogelődjével az Országgyűlési Képviselők Klubjának működtetésére.

A szerződéskötés ugyanazon a napon történt, amelyen a másodrendű alperes jogelődje, a MEH egyik gazdasági társasága, a Közlöny- és Lapkiadó Kft. megállapodást kötött a kialakítandó klub működtetéséről az Országgyűlési Képviselők Klubja Egyesülettel.

A Legfőbb Ügyészség ezzel kapcsolatos álláspontja az, hogy "az alperesek által megkötött bérleti szerződés semmis, tekintettel arra, hogy színlelt, jó erkölcsbe ütköző és az állami tulajdonú cég számára feltűnően előnytelen szerződésről van szó".

Az ügyet azért a Somogy Megyei Bíróság tárgyalja, mert a másodrendű alperes székhelye Balatonőszödön van, és a per az alperesek bármelyikére nézve illetékes bíróság előtt valamennyi alperes ellen megindítható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom