Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Ma lehet utoljára változtatni a jelentkezési sorrenden

Csütörtökön még lehet módosítani a felsőoktatási felvételi jelentkezések sorrendjén - ezt csak egyszer tehetik meg a diákok. Szintén július 10-ig pótolhatják a hiányzó papírokat, és változtathatnak személyes adataikon, ha szükséges.
A különböző módosítási kérelmeket, igazolásokat illetve bizonyítvány-másolatokat az Oktatási Hivatalnak címezve (1380 Budapest Pf. 1190), vagy személyesen az Educatio Kht. Ügyfélszolgálatán (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, Budapest VIII., Reviczky u. 6., hétfőtől péntekig 10-18 óra között) lehet leadni. A www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételi rendszeren keresztül is feltölthetik ezeket.

A www.felvi.hu oldalról egyébként a jelentkezők folyamatosan tájékozódhatnak az éppen aktuális tudnivalókról, teendőkről. Eredményeiket "Az én felvim" szolgáltatás keretében ellenőrizhetik. Érdemes rendszeresen ellenőrizni az érettségi és egyéb eredmények feldolgozottságát is.

A felvételi ponthatárokat július 24-én hozzák nyilvánosságra. Az idei évhez hasonlóan jövőre is 56 ezer államilag támogatott hallgatót vehetnek fel az egyetemek és főiskolák. A 2004-es csúcshoz képest egyébként az utóbbi években folyamatosan csökken a jelentkezők száma: míg négy éve még 166 ezren akartak továbbtanulni, idén már csak alig több mint 96 ezren adták be a jelentkezésüket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorost gázolt a gyorsvonat

Motorost gázolt a Budapestről Nagykanizsára tartó gyorsvonat szerda délután a Nagyrécse és… Tovább olvasom