Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Ma nyílik az esztergomi Munkácsy életmű tárlat

Pénteken nyílik kiállítás az esztergomi régi Vármegyeházán Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-képeiből. A Munkácsy életmű tárlatra a békéscsabai Munkácsy Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, és Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök kölcsönzött alkotásokat.
A két és fél hónapig látogatható kiállítási anyag biztosítási értéke több százmillió forint - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Németh József, Esztergom alpolgármestere.

Az esztergomi életmű tárlaton csaknem 40 Munkácsy képet állítanak ki. A kiállítás gerincét Pákh Imre Amerikában élő magyar műgyűjtő képei adják. A Nemzeti Galéria gyűjteményéből a Golgota és Krisztus Pilátus előtt című képek úgynevezett "redukciói", vagyis a művész által készített kisebb másolatai érkeztek Esztergomba.

A kiállítás különlegességének számít Munkácsy Mihály: Corpus című alkotása, amelyet Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök, a püspökség gyűjteményéből bocsátott a szervezők rendelkezésére. Németh József alpolgármester elmondta, ezt a képet most láthatja először a nagyközönség.

A Pákh-gyűjteményen alapuló Munkácsy-kiállítás Budapest, Debrecen, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Csíkszereda, Munkács, Eger és Kecskemét után érkezett Esztergomba. A tárlatot július 20-ig nézhetik meg a látogatók a régi Vármegyeházán.

A tárlatnak saját honlapja is van. Bővebb információ a képekről: a www.munkacsyesztergomban.hu oldalon olvasható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elengedték a Gyurcsányra játékfegyvert fogó férfit

Kihallgatása után elengedték a rendőrök azt a férfit, aki délután egy játékfegyvert fogott… Tovább olvasom