Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Ma szavaz a parlament a 2009-es költségvetés módosításairól

Kedden szavaz az Országgyűlés a 2009-es költségvetés, a jövő évi büdzsét magalapozó törvények, valamint a 2009-es adó- és járuléktörvények módosító javaslatairól.
Ezt követően a költségvetési bizottság ülése után várhatóan szavaznak a képviselők a 2009-es költségvetés fő számairól is. A három törvényjavaslathoz összesen 486 módosító indítványt nyújtottak be a képviselők.

A támogatotti sorban szereplő szocialista módosító javaslatok tulajdonképpen a költségvetési fejezetek többségétől elvonnának kisebb-nagyobb összegeket.

A parlament két módosító indítványról is névszerinti szavazást kér. Egyrészt a 13. havi nyugdíj korlátozásáról szóló javaslatról, amely megszüntetné a juttatást a 62 évet be nem töltött nyugdíjasok számára és legfeljebb 80 ezer forintban szabná meg azok számára, akik továbbra is jogosultak maradnak a 13. havi nyugdíjra. A módosítás a kormány tervei szerint 61,7 milliárd forinttal csökkenti a 13. havi nyugdíjról szóló költségvetési fejezetet.

A másik javaslat a képviselők, polgármesterek, önkormányzati képviselők költségtérítését adóztatná meg 15 százalékkal.

Az Országgyűlés ezen kívül szavaz az örökösödési illeték eltörléséről is: a javaslat szerint a jövőben 20 millió forint értékig nem kellene adózni az örökölt ingatlanok, illetve egyéb értéktárgyak után.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar származású közgazdász Obama csapatában!

Az 1968-ban Bostonban született, a Princeton Egyetemen végzett Peter Orszag állítólag nem szívesen… Tovább olvasom