Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Ma tartják a II. Magyarországi Klímacsúcsot

Koppenhága után: Környezettudatos gondolkodást, politikát és cselekvést a fenntartható fejlődésért címmel ma rendezik meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot Budapesten.
A találkozó a Klíma Klub szerint egyedülálló lehetőséget ad a magas rangú politikai, gazdasági, tudományos és civil szervezetek képviselőinek, hogy nézeteiket kifejthessék az éghajlatváltozással kapcsolatban, és megvitassák, milyen lépésekre van szükség egy fenntarthatóbb jövő elérése érdekében.

A konferenciát nagy érdeklődés övezi, hiszen többek között részt vesz rajta Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Láng István a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke, Greg Dorey Brit nagykövet, illetve Jos Delbeke, az EU Környezetvédelmi Bizottságának főigazgatója is - közölte a Klíma Klub.

A Klíma Klub a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Energia-Klíma munkacsoportjának tagjaként részt vett az Éghajlatvédelmi Kerettörvény szakmai előkészítésében, amelynek a célja egyebek között az, hogy Magyarországon az 1990-es bázisévhez viszonyítva a szén-dioxid és egyéb üvegházhatású gázok 2020-ig negyven százalékkal, 2050-ig pedig nyolcvan százalékkal csökkenjenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lyuk a Külügyminisztérium költségvetésében

Legalább 2,8 milliárd forintos lyuk tátong a Külügyminisztérium idei költségvetésében, ugyanis a… Tovább olvasom