Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ma teszi le az esküt az új gazdasági miniszter

Az Országgyűlés hétfői ülésének elején teszi le a hivatali esküt Varga István, az új nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
A képviselők az adórendszert, illetve a nyugdíjakat érintő törvényekhez benyújtott módosító indítványokról is szavaznak. A honatyák várhatóan arról az ellenzéki alkotmánymódosítási javaslatról is döntenek, amely a következő ciklustól 200 főben maximalizálná az országgyűlési képviselők létszámát.

A hétfői ülésen a miniszteri eskütételt követően megemlékeznek az Európa Tanács megalakulásának 60. évfordulójáról, majd a napirend előtti felszólalások következnek. Ezután döntenek a képviselők a napirend esetleges kiegészítéséről. Ezután interpellációk, azonnali kérdések és a kérdések következnek.

Az Országgyűlés hétfőn szavaz az Állami Számvevőszék 2008-as tevékenységéről szóló beszámolóról, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról is. A parlament ezt követően dönt egy vizsgálóbizottság létrehozásáról is, amely Soros Alapítvány szerepét vizsgálná az OTP Bank elleni tavaly október 9-i támadások mögött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar gyógyszer a cukorbetegség gyógyítására?

Világszenzáció lehet az a magyar találmány, amellyel a felnőttkori cukorbetegséget lehetne gyógyítani. Tovább olvasom