Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

MAB: jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem

Jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem, amikor visszavonta Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori fokozatát -modnta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke.
Jogszerűen járt el a Semmelweis Egyetem, amikor visszavonta Schmitt Pál köztársasági elnök kisdoktori fokozatát - erősítette meg az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában hétfőn elhangzottakat az MTI-nek Balázs Ervin, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnöke.

Az államfő előző nap az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben egyebek között azt mondta, elfogadja kisdoktori címének visszavonását, de azt szerinte a jelenleg érvényes jogszabályok alapján csak bíróság vonhatta volna vissza; Schmitt Pál álláspontja szerint az egyetem szenátusának ki kellett volna kérnie a MAB véleményét is.

Olvasóink írták

 • 4. B.b.c 2012. április 03. 00:24
  „Tulassay rektor érzékelhetően két tűz közé szorult. Az egyik "tűz" a Minisztérium, ill. a Kormány. Na de mi a másik "tűz"? Valószinüleg azok az erők akik Orbánnal eddig nem bírtak. Látható megjelenési formájuk: Mszp, Lmp. Lásd Mesterházy megszólalását mely a külföldnek szólt:" egy ország várt e lépésre". (az Elnök lemondására) Jávor Benedek: "ezért is Orbán Viktor a felelős". Most majd próbálnak olyan személyt kierőszakolni aki "ellensúly" lesz a Kormánnyal szemben. (Amit H. Clinton kifogásolt) Na ettől márTulassay rektor beijjedt. Gondolta, jobb ebből kimaradni így nyugdíj előtt.”
 • 3. jozko 2012. április 02. 16:18
  „Ha ez így van - és ők csak tudják- vajon mekkora dominósor fog most ledőlni?”
 • 2. kontrapista 2012. április 02. 14:32
  „Az a tény sem lepne meg senkit, ha az identitás-hiányban szenvedő Tullassy nem csak lemondana, hanem .......”
 • 1. tatár 2012. április 02. 13:15
  „Ezzel a megállapítással a MAB kiíratkozott a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből.:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KIM: a járási hivatalok kizárólag államigazgatási ügyeket vesznek át

A járási rendszerrel a kormány csak szétválasztja az önkormányzati és államigazgatási feladatokat. Tovább olvasom