Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Mabisz: összehasonlíthatóbbá válnak a lakásbiztosítások

Összehasonlíthatóbbá válnak a biztosítók lakásbiztosítási termékei a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) által elkészített Lakásbiztosítási Standard Termékvázlat alkalmazásával.
A szövetség a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kezdeményezésére készítette el a termékvázlat alkalmazásának szabályzatát, amelyhez a biztosítók önkéntesen csatlakozhatnak. Ezzel vállalják, hogy új termékeiket ennek megfelelően alakítják majd ki.

A termékvázlat alkalmazásának célja, hogy a biztosítási termékeket egységes szerkezetbe foglalja, valamint a fogyasztók hozzájussanak a megalapozott fogyasztói döntéshez szükséges információhoz. Például egységes szerkezetben és egy helyen tekinthetik át, hogy az egyes konstrukciók milyen biztosítási eseményekre terjednek ki.

A közlemény szerint Szász Károly, a PSZÁF elnöke kijelentette, hogy a felügyelet a biztosítási szakma jelentős fogyasztóvédelmi lépésének tartja és üdvözli a Lakásbiztosítási Standard Termékvázlat bevezetését. Továbbá a jövőben egyéb biztosítások esetében is célszerű lenne hasonló termékvázlatokat, illetve akár minimum és standard termékcsomagokat is kialakítani.

A lakásbiztosítás egyike a legszélesebb körben kötött lakossági biztosításoknak: több mint 3 millió szerződés alkotja a piacot. A KSH adatai szerint 4,3 millió lakóingatlan található Magyarországon, a penetráció (a biztosítással való lefedettség) meghaladja a 70 százalékot.

A Lakásbiztosítási Standard Termékvázlat alkalmazásának szabályzata, illetve a folyamatosan csatlakozó biztosítók listája megtalálható a Mabisz honlapján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány az egészségügyben is csak zűrzavart okozott

Az elmúlt három évben romlott az ellátás színvonala, az idősebb orvosok nyugdíjazása, a fiatalok… Tovább olvasom