Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Macika

Megölelte. A szivacstest megfeszült rövid karjai közt. A gombszemek hálásan meredtek babaarcára, őt pedig szívet melengető érzés járta át. Az iménti élménytől üveges szemmel figyelték egymást, az aprócska lány és a plüssmackó.
A felnőttnek csak egy élettelen anyag ez a medve. Tudatlan idegenek. De Anya hogy felejthette el? Neki is csak nyűg, mert a pocsolyába pottyanhat, és még a gyerek is bömböl utána. Persze Anya arra nem gondol, hogy Macikát be fogja zárni a mosógépbe, ahol sötét van, majd a kezdeti szellemvasút gyomorforgató hömpölygésbe csap. Ő mégsem haragszik.

A legjobb barát. A Macikával való játék annál is jobb, mint hogy Ferikének főzhet tüskejátéklevest az oviban.

Kedves anyák! Tudom, hogy gyermekeitek apja gyakran nincs otthon, keresi a pénzt, és a mai világban az sem biztos, hogy mindig megtalálja, de ne legyetek türelmetlenek. Ha a gyermekeken kívül van még Macika, aki enni kér, szomjas, ruházni kell, örülhettek. Nem vagytok egyedül: gyermekeitek is szülők, olyan minőségben szülei az élettel teli, eleven vattadaraboknak, mint amilyenek ti vagytok.
Tenyerébe vette. A megkopott, elnyűtt szivacstest mosolyogva lapult ujjai között. A nő végigsimította gömbölyödő pocakját. Egyedül volt otthon. Ferenc dolgozik. Nemsokára el kell tartani egy gyereket és egy macit.

Vámos Annamária
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom