Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Mackótestvér (Brother Bear)

Eszkimómese Kenairól, a kisfiúról, akinek túl gyorsan kellett felnőtté válnia, ezért medvévé változott, hogy így ismerje meg a világot...
A barátság és testvéri összetartozás, éppúgy, mint az ember és a természet elválaszthatatlansága a Walt Disney Pictures Mackótestvér című megható-komikus filmjének alaptémája.
rendező: Aaron Blaise, Bob Walker

forgatókönyvíró: Steve Bencich, Ron J. Friedman
zene: Phil Collins, Mark Mancina
producer: Chuck Williams

szereplő(k):
Joaquin Phoenix (Kenai hangja)
Jeremy Suarez (Koda hangja)
Rick Moranis (Tuke hangja)
Dave Thomas (Rutt hangja)
Joan Copeland (Tanana hangja)

A film sztorija

A jégkorszak végén járunk, 10000 évvel ezelőtt, valahol a Csendes-óceán északnyugati partján. Megismerkedünk három fiútestvérrel, a törzs varázserejű bölcsével és persze néhány medvével. A lélegzetellálítóan izgalmas mesében egy Kenai nevű fiatalember hihetetlen kalandjait követhetjük nyomon, aki miután sikeresen megküzd egy számára gyűlöletes lénnyel, a medvével, maga is medvévé változik. Új helyzetében Kenai másnak kezdi el látni a világot. Elindul felkutatni elvesztett bátyját, Sitkát, és eközben próbára teszi a türelmét egy féleszű jávorszarvaspár, összebarátkozik Kodával, az eltévedt mackókölyökkel, és ki kell térnie másik bátyja, Denahi, tévedésen alapuló bosszúvágya elől. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Efes

"Lényegesebb viszont az, hogy e film kapcsán gyermekeik
belemerülhetnek egy kicsit az észak-amerikai eszkimó-indián sámánizmus szellemvilágába. Hiszen amint Kenai ott fenn, a hegyen látja, amint a tündöklő színekben örvénylő sarki fényben meglátja együtt bátyja szellemét az elejtett vadak szellemével, ahogyan maga is medvévé válik, azt akár maga, az utolsó eszkimó sámán is mesélhette volna. Ránk férnek bölcs és okos szavai, amelyek az állatok és a természet szeretetére tanítanak, elítélnek minden esztelen öldöklést és pusztítást.

Mint sok más Disney-filmben, itt is az állatok az igazi szereplők, az emberek jobbára csak kisebb mellékszerepekben tűnnek fel, akkor is csak az állatok, medvék és szarvasok által rettegett, lándzsás szörnyalakként. Amikor a medvévé változott Kenai megismerteti magát az őt elvakult és téves bosszúvágyában üldöző testvérbátyjával, és egymás keblére omolva fürdenek a színpompás aurora borealis-ban, az megható. Színtiszta happy end, á la Disney."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP

"Disney meséről lévén szó, a zene kiemelt szerepet kapott. Az aláfestő muzsika nem döntöget korlátokat, de a hangulatos, élvezhető fajtába sorolható. Eredetiben Phil Collins hangja csendül fel - rutinos róka ő ebben a műfajban. A betétdalokon érezhető is az iparos jelleg: szirupos, megszokott, ezerszer hallott zenei alapok jellemzik. Magyar fordításban Szulák Andrea és Szolnoki Péter képviselik a muzikális részt, de ami angolul nem működött, az a mi nyelvünkön sem képes csodákra.

Összességében csalódás a Mackótestvér: nem ezt várnánk az Egérbirodalomtól. A gyerekek ugyan el lesznek vele, a felnőtt feszeng keveset, de az szinte biztos, hogy újranézni egyikük sem nagyon fogja."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágul a gáz

A gáz fogyasztói ára – a kompenzáció nyomán – január 15-én minimum 4,5 százalékkal emelkedik. Az emelkedő gázárak kompenzációja nyomán a költségvetés idén 40 milliárd forintot, 2005-ben pedig 68–70 milliárd forintot fordít gázár-kiegészítésre, amire a Mol által befizetett bányajáradék nyújt fedezetet – jelentette ki Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Tovább olvasom