Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Madárinfluenza ellen

A madárinfluenza felütötte a fejét hazánkban, így tilos az operaháznak előadni A hattyúk tava című szvitet.

Most, hogy a madárinfluenza felütötte a fejét hazánkban, kötelességemnek érzem, hogy a magyar népesség segítségére legyek, s ezért kidolgoztam a 13 tipegés programját.

1. Az idén tilos az operaháznak vagy bármely más kultúrintézménynek előadni A hattyúk tava című szvitet. A balettet pedig még tilosabb. Hogy mindez nem puszta választási ígérethez hasonlítson, minden zenekartól és balett-társulattól vegyenek vissza tíz százalék állami támogatást. Amelyik kar nem kap állami támogatást, annak pedig az önkormányzati vagy szponzori pénz tíz százalékáról kell lemondania.

2. Azonnal száműzni kell az éttermek választékából a galambgombával ízesített ételeket. Biztonsági okokból a róka- és a szarvasgombát is le kell venni az étlapokról.

3. Miután Németországban egy cica is madárinfluenzába esett, ezentúl tilos a macskákat a szabadban tartani. A német macska (katze) valószínű, fertőzött vízi szárnyast – hattyút? – fogyaszthatott, s így kapta el a betegséget. Ezért hát különösen a  folyó menti és a Németországgal határos magyar megyékben kell fokozottabban ügyelni a macskák otthon tartására.
Tisztában vagyok vele, hogy főként a kandúrok szeretnek csavarogni, ezért ösztöneik megfékezésére ingyenes herélést biztosít az agrártárca. Az eddig 18.000 forintos ivartalanítást díjmentesen elvégzi az állatorvos – a gazdinak mindössze egy 18 ezer forintos okmánybélyeggel ellátott kérvényt kell benyújtani.

4. A kisebbségi jogokat is figyelembe véve, a kormányfő nem utasítja, hanem kéri, hogy e napokban a szodomisták legyenek önmegtartóztatók. Vagy ha mégsem, legalább vizsgáltassák meg párjukat, nem fertőződött-e meg az emberre is veszélyes H5N1-vírussal.

5. Szigorúan tilos beteglátogatásra, kismamatáplálásra vagy iskolai büfébe madártejet vinni!

6. Hermetikusan elzárt fóliával kell beborítani Madarász Viktor valamennyi festményét. Azt, amelyiken – Hunyadi László – egy hulla van fehér lepel alatt, különösképpen nem szabad megközelíteni, csak szkafanderben, még a fólia ellenére sem.

7. Tilos a galériákban vagy sajtótermékekben madártávlatú fotókat, rajzokat vagy akár ábrákat bemutatni.

8. Nyomatékosan felszólítom a galambászokat, hogy ne használjanak galambpostát. Megszegőit ötvenezer forint bírsággal is sújthatják.

9. A kisállat-kereskedésekben meghatározatlan ideig tilos bármilyen szárnyast – beleértve a legkisebb kolibritől az amúgy is védett szirti sasig – árusítani. Ugyancsak tilos madarászpókokat eladni!

10. A piacokon és a csarnokokban nem szabad forgalmazni madárbirset, madárberkenyét, madárcsalánt, madárhúrt, madárliliomot és madárkölest. Ezek házilagos gyűjtése sem megengedett!

11. A borászatokban tilos ezentúl madármeggyet használni a borok színezésére.

12. A tiltásokkal egy időben pályázatokat írjon ki az agrártárca: olyan madárijesztők alkotására, amelyekkel el lehet ijeszteni Magyarország területéről a madárvonuláskor csak ideiglenesen hazánkban tartózkodó madarakat. A leghatásosabb madárijesztők terveit és makettjeit, bemutatókat jutalmazza euróval a tárca.

13. A Magyar Közlöny megjelenésétől számítva nem használhatja régi becenevét Erdei Zsolt (Madár). Most, hogy macska is elkapta a kórt, egyszerűbb, ha nem állat-, hanem virágnevet választ a profi ökölvívó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet formált a franciasalátából

Zsűrink Kóródiné Horváth Borbála puttonyos káposztáját választotta a második negyedév legjobb… Tovább olvasom