Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Madárinluenza: Angela Merkel szerint súlyos a helyzet

Tömegesen hullanak a madarak Rügen szigetén. A megvizsgált 40 tetem közül minden negyediknél kimutatták a madárinfluenza-vírust, az emberre is veszélyes H5N1-est.
A keleti-tengeri üdülőhely önkormányzatai azonnali pénz- és szakmai segítséget kérnek a szövetségi kormánytól, amelynek elnöke Angela Merkel kancellár tévényilatkozatban szólította föl - fogalmazzunk így - éberségre a lakosságot. Megerősítette, hogy péntektől országossá teszik a baromfikarantén-rendszert, csak zárt helyen tartható bármilyen szárnyas állat az egész országban.

Eközben szinte ég a kormány forróvonala, a lakossági bejelentések száma végtelennek tetszik, mindenhonnan jelentik az emberek, hogy madártetemeket találtak, vagy láttak. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden esetben madárinfluenzától elhullott állatokról van szó, viszont a sok bejelentés mutatja, hogy a németek mennyire odafigyelnek mostantól arra, amit a virológusok, az állatorvosok és a politikusok egybehangzóan kértek tőlük, hogy tudniillik, legyenek éberek.

Berlinben és más nagyvárosokban tucatnyi madárhullásról hallani. A helyzetet Angela Merkel kancellár nagyon súlyosnak ítélte meg.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a madárinfluenzától?

Tovább olvasom