Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Madonna is fellép a letöltögetők ellen

Az amerikai szórakoztatóipar több millió dolláros kampányt indít a zenék online terjesztése ellen. Az MP3 elleni harcban jogászok mellett ezentúl neves előadók is részt vesznek.

A számos nagy lemezkiadót összefogó amerikai hanglemezipari szövetség (RIAA) kezdeményezésére indult reklámhadjárat deklarált célja annak tudatosítása, hogy a zenék online cseréje, illetve ezek letöltése valójában azok eltulajdonítása.

A kampányban részt vevő Britney Spears szerint a szerzői joggal védett anyagok letöltése a bolti lopáshoz hasonlatos, ám míg utóbbira kevesebben adják fejüket, az MP3 algoritmussal tömörített zenei fájlok másolása és letöltése igen elterjedt. A RIAA vezetője, Hilary Rosen hasonló kommentárja szerint könnyen megérthető tény, hogy az illegális letöltés nem más, mint egyszerű lopás. Rosen asszony szerint a széles közönség előtt is nyilvánvalóvá kell tenni azokat az erkölcsi és anyagi károkat, melyeket az albumok netes terjedése okoz.

A hanglemezipar reklámkampányában Madonnán és Britney Spears-en kívül részt vesz többek közt Sting és Puff Daddy is. Az Egyesült Államokban rádióban, televízióban és a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetések a hanglemezipar legújabb eszközei, melyekkel a zenei kalózkodást próbálja visszaszorítani. A nagy kiadók és a RIAA az utóbbi években folyamatos harcot vívtak a zenék illegális terjedése ellen.

A küzdelem eszközei között a peres út és a megegyezéses módszer mellett tarthatók számon a tavalyi év végén induló, ám eddig a korábbi reményeket nem beváltó előfizetéses online zenei rendszerek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelmezes fesztiválnyitó felvonulás

Időutazásra csábító felvonulással vette kezdetét szombaton (szeptember 28-án) délelőtt Győrött… Tovább olvasom