Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Madonna késett, de győzött

Az év szuperkoncertjét rendezték meg szombat este a Kincsem Parkban: Madonna pályafutása során először lépett fel Budapesten, 50 ezres tomboló közönség előtt.
Madonna késett, még most sem tudjuk, miért. A tervezett 8 órai kezdés helyett szombat este 10 óra után jelent meg a színpadon, helyesebben: berobbant a lovak és az 50 ezer magyar közé. Ezt követően olyan 2 órás showműsor következett, amelyben mindent bevetett a stáb, mindent, ami fény- és hangtechnikában, kivetítésben, táncban, énekben elővezethető. Az 51 éves világsztár 1–2 számot kihagyva végigmozogta – táncolta, ugrálta, kúszta-mászta – a koncertet, miközben nyolcszor öltözött át.

A hálás, jórészt tinikből, és nem Madonna-korúakból álló közönség tombolt, az ismertebb számokat együtt énekelték vele a rajongók. Madonna párszor szeretetéről biztosította a hallgatóságot – szeretlek, Magyarország, szeretlek, Budapest –, a hatást el is érte vele, de hát azért tudjuk: ezeket a másodperceket is előre beépítették a műsorba. A La Isla Bonitát „megmagyarorsította", romásította, egy spanyol cigányzenekarral – a hatás leírhatatlan volt.

Fotó: MTI/Kollányi Péter
50 ezren ráztak a Kincsem Parkban.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

Madonna – mint már írtuk – sajnos késett, addig a nem mindenki által ismert DJ hergelte a közönséget. Rajongótábora viszont időben érkezett. Voltak, akik már reggel letáboroztak a Kincsem Park bejáratai előtt, hogy a legjobb állóhelyeket kapják, a többség azonban 6 óra után özönlött be a lóversenypályára. 6 és 7 óra között mintegy 50 ezer ember vonult meglepően türelmesen a metró Pillangó utcai megállójától végig az Albertirsai út teljes hosszában, Madonna-relikviákat, perecet és koncertjegyeket árulók között.
 oncert, számokban

Madonna csapata 18 busszal és 76 kamionnal érkezett. Közel 300 technikus dolgozott a 2500 négyzetméteres színpad felépítésén. 8 tagú kísérőzenekar, 4 vokalista, 14 férfi-, 6 női táncos és egy spanyol romacsapat is színre lépett. A világsztár magánrepülővel érkezett Budapestre Londonból, de nem aludt itt.


Több biztonsági ponton áthaladva soroltak be a népek a korlátokkal leválasztott szektorokba. A tömeg, bármekkora is volt, lötyögött a Kincsemben, még egyszer ugyanennyien elfértünk volna, pedig még a megaszínpad és Madonna kamionjai is foglalták a helyet.

E sorok írója a legolcsóbb, 15 ezer forintos bronz szektorban szorongott, ahonnan Madonna egy ugráló pontocska volt csupán. Látványnak maradt a kivetítő, a leírhatatlan hatás, az élő koncert élménye – és a profizmusra való rácsodálkozás. A goldjegyesek 30 ezerért a színpad elé épített kifutó előtt taposhatták egymást, és ők tényleg láthatták Madonnát. Ez nagy dolog ahhoz képest, hogy a 110 ezer forintos VIP-jegyesek ültek a lehető legtávolabb a színpadtól.

Madonna Budapesten - KÉPGALÉRIA

Madonna késett, emiatt belecsúszott az esőbe a koncert. Fél 12 körül kezdett neki esni, s amikor éjfél körül a pop királynője úgy tűnt el a színpadról, mint a kámfor, és megjelent a Game Over felirat, egy bőrig ázott vert sereg maradt ott a lovin. Térdig járva a pillepalackokban, meneteltünk a metrómegálló felé.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. KolompárRómeó 2009. augusztus 24. 20:42
  „2. hozzászólás SBetti 2009.08.23. 18:46

  110ezer HUF? Az igen! Annyiért SENKIT nem néznék meg.

  Azok a régi szép idők, amikor pelyhedző állú sihederként talán 91-ben kb. 700 forintért néztük meg a Kraftwerket...

  Aki meg egy cikket ír egy koncertről és nem néz utána, hogy ki a tököm a DJ és azt mondja, hogy nem mindenki által ismert, az menjen inkább horoszkópot írni, az úgyse ér "fiú ló nemiszervét" sem.”
 • 20. pocokkaa 2009. augusztus 24. 11:01
  „Paul Oakenfold az egyik legnagyobb és legismertebb DJ - a "magyar középkategóriás Dj"-k tanulni járnak hozzá.
  Olyan nevek között említik, mint Tiesto, Paul Van Dyk, Ian van Dahl stb.... Gondolom, a cikk írója róluk sem hallott... Nyilván a Szigeten is azért volt kiemelt meghívott, mert egy ismeretlen... :)”
 • 19. sbert 2009. augusztus 24. 10:50
  „hihi
  nem mindenki által ismert dj....jahh évente több embert moccant meg a kollega, mint A Vénasszony...
  Mr Oakenfold Nem , ismétlem Nem kispályás egy lemezlovász! Vagy a Nagyaszzony miért engedte maga elé akkor....
  Valóban, az élmény erősen személyfüggő, de hát ez van, Emberek vagyunk és különbözünk...
  Csak az eső ne lett volna, bár sztem ez tette egyedivé...”
 • 18. miniszterelnok 2009. augusztus 24. 09:06
  „Akkor hozta a formáját Madonna!!:) Én csak abból indulok ki, h Céline Dion mennyire leiskolázta. Igaz, 250 júrót kért egy normál jegyért, de azért az ember minőségi szolgáltatást kapott, ezzel szemben a Madonna koncert egy hulladék volt. Már nagyon a végét járhatja zenei pályafutásának, aztán már sz@rik az egészbe!!!”
 • 17. Ányez 2009. augusztus 24. 08:57
  „Hát, mit ne mondjak.. Silver szektor, 2 órás késés, Madonna 2 cm-es pontocska a színpadon, az elején gagyi 3D-s intró, aztán profi show, Game over-felirat, végül bőrig ázás. Kettőnknek 45 ezerért.
  És én alapvetően nagyon szeretem a zenéjét. Nagyon sajnálom, mert tényleg vártam a koncertet, de valahogy nem maradt meg giga-élményként. Hiába lemezbemutató volt, azért nagyon sok hatalmas sláger kimaradt a repertoárból, ami meg az volt, azt javarészt áthangszerelt remixként hallhattuk. Pont mondtam a férjemnek -mert késtünk-, hogy Madonna amilyen profi tuti pontosan kezdi. Hát, nem. Engem az a két óra hossza tétlen várakozás (értsd egy helyben ácsorgás xezer ember között) is kiábrándított. Sokan már fújoltak és a középső ujjukat mutogatták...”
 • 16. Timi74 2009. augusztus 24. 08:55
  „Sziasztok!
  Ott voltam a koncerten és ki merem jelenteni,hogy nem ért egy kalap...sem. Nem ez volt az első nagy koncert,ahol ott voltam de eddig bármelyik klasszisokkal jobb volt mint Madonna. Arrol nem is beszélve,hogy mekkora bunkóság,tiszteletlenség a rajongókkal szemben a több mint 2 órás késés!”
 • 15. miniszterelnok 2009. augusztus 23. 23:58
  „Az nem nagy durranás egy jó koncertjegyért.”
 • 14. flexsnake 2009. augusztus 23. 23:55
  „jó volt. volt 30ért is jegy közvetlen a színpad előtt :)”
 • 13. miniszterelnok 2009. augusztus 23. 23:39
  „moderálva személyeskedő”
 • 12. miniszterelnok 2009. augusztus 23. 23:35
  „Voltam a bécsi koncertjén. Olyan k.rva jó volt, h a haverommal inkább belelendültünk az ivászatba meg a társalgásba, olyannyira, h egyszer megfordultam és akkor jutott eszembe, h MAdonna koncerten vagyunk. Életem legsz.rabb koncertje volt, azóta a MAdonna CD-kkel nem is rongálom a lejátszóimat. Az egy dolog, h a mi véleményünk ez volt, de amikor a tömeg megrohamozta a kijáratot a koncert felénél, az már azért elárul vmit.

  Ezzel szemben a Céline Dion koncert -akiért mellesleg soha nem rajongtam- akkora volt, h álltunk, kerekedtek a szemeink és libabőrösek voltunk. Igaz került a jegy háromszor annyiba, mint a Madonna koncertre, de egy percig nem bántam meg, h kiadtam ennyi pénzt érte.”
 • 11. Virtuozo 2009. augusztus 23. 22:12
  „Életemben először voltam ilyen nagy koncerten, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de nagyjából azt kaptam, amit vártam. Azért mentem el erre a koncertre, mert nem vagyok rajongója semmilyen énekesnek vagy együttesnek, akiknek minden számát szeretném. Madonna 25 év alatt hozott össze kb. 10-15 olyan dalt, amit szívesen és rendszeresen hallgatok (a világ összes többi előadójának általam szívesen hallgatott repertoárja ennél kisebb "létszámú"), ezért döntöttem úgy, h erre a koncertre befizetek.
  A nagy késés tényleg baromi idegesítő volt, a show viszont teljesen profi, a maga kategóriájában abszolút színvonalas, és a Silver szektorból már elég jól lehetett látni a színpadot. Oakenfoldot én sem ismertem korábban, a DJ-setje abszolút élvezhető volt, de szerintem bármelyik középkategóriás magyarországi DJ utána tudná csinálni, nem volt benne semmi extra.
  A tömegnyomor és a helyszínről való kijutás nehézségei miatt azonban szerintem a jövőben inkább koncert DVD-ket veszek (ha veszek), mert (kövezzetek meg érte) nekem a koncertre menés és annak körülményei nem érnek meg annyit, h élőben láthassam az Akárkit huszonXezer Ft-ért. Ezt az "egykoncertes" tapasztalatom mondatja velem. Arról nem is beszélve, h egy élőkoncerten az énekes a sok ugrálás miatt nem tud olyan szépen énekelni, mint egy stúdióalbumon.. ergo a zene nem lesz annyira élvezhető.
  Szóval, szép volt, jó volt, de egyhamar nem megyek újra csápolni. :)”
 • 10. rolee 2009. augusztus 23. 22:08
  „9. hozzászólás nagyonnagy 2009.08.23. 21:48

  Egyetértek”
 • 9. nagyonnagy 2009. augusztus 23. 21:48
  „A 2 órás csúszás nagyon nagy tahóság szerintem. Ennyire tisztelte a közönséget.”
 • 8. persona 2009. augusztus 23. 20:33
  „re: 3. én is elolvastam legalább 6 különböző cikket, és a fórumhozzászólásokat is, de nekem az jött le, hogy csak a Madonna-fanok voltak elájulva. a többi szerint felejthető volt.
  Szeretem a zenéjét, de most egy Anastacia koncertjegynek jobban örülnék..:)”
 • 7. flexapja 2009. augusztus 23. 19:51
  „lovas palyan?? stilszerü :D”
 • 6. flexapja 2009. augusztus 23. 19:50
  „aki meg 110 ezer ftot kiad erre a hulladek zenere az meg is érdemli.”
 • 5. flexapja 2009. augusztus 23. 19:49
  „ja klari néni csak a b.toth dj-t ismeri. :D”
 • 4. flexapja 2009. augusztus 23. 19:47
  „fijamnak most igaza vagyon. Aki Pault nem ismeri az inkabb ne irjon cikket.”
 • 3. eva45 2009. augusztus 23. 19:15
  „Kíváncsiságból elolvasgattam más újságok cikkeit a koncertről hát elég vegyesek a vélemények. Van aki dicsőítette és olyan is akadt aki keményen kritizálta. Vessenek meg érte de szerintem igazi jó koncertet csak rockegyüttesek tudnak produkálni. Egy kicsit módosítva legalább együttes legyen ne csak egy énekes. Attól függetlenül hogy itt volt kísérőzenekar.”
 • 2. SBetti 2009. augusztus 23. 18:46
  „Örültem volna, ha a 110 ezer forintos VIP helyemről max. csak távcsővel láttam volna Madonnát... Megérte a beruházás!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontális ütközés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Négyen megsérültek, amikor frontálisan összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó… Tovább olvasom