Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Mágikus dátumok: péntek 13-tól a sátáni számig

A sors kiszámíthatatlanságában hisznek legkevésbé a babonások. Minden mindennel összefügg, a jövőt akár egyetlen számjegy is sejteni engedi. Ki a péntek 13-ra esküszik, ki pedig attól remél felhőtlen boldogságot, ha 2006. hatodik hó 6-án mondhatja ki a boldogító igent...
A mosonmagyaróvári Szépvölgyi Edina nem tart a 13-as számtól. Még akkor sem, ha az egy dátum és éppen péntekre esik. Sikeres érettségi és egy későbbi gépíróvizsga emlékezteti a szerencsehozó napra. Edina az esküvőjét már nem bízta a véletlenre, tavaly május 13-án pénteken állt párjával anyakönyvvezető elé. A család legfiatalabb tagja, Zétény nemrégiben látta meg a napvilágot. Édesanyja nem bánja, hogy nem péntek 13-ra esett kisfia érkezése, ez is azt bizonyítja, hogy a sors olykor kifürkészhetetlen.
A számmisztikának többféle értelmezése ismert, de a legtöbben Püthagorasz görög filozófus nevéhez kötik, aki két és fél ezer évvel ezelőtt fogalmazta meg tézisét: „Minden dolog szám.” Általuk kifejezhetőnek tartotta a kozmoszt, és helyünket a világegyetem rendszerében. Sokak szerint a léleknek és fizikai valójának, a testnek adottak a számai. Nem véletlen, hogy melyik pillanatban születünk meg, és milyen névre keresztelnek bennünket.
A győri Kovács Ildikó sorselemzőként számmisztikával is foglalkozik. Szerinte minden emberi élet harmóniájának záloga egy szám, melynek értelmezésével a legősibb kultúrák is megpróbálkoztak. Egy-egy ember számkódja egyszeri és megismételhetetlen, akár az ujjlenyomat. Felbukkanhat az autónk rendszámában, a nyerésre esélyes lottószelvényeken éppúgy, mint életünk emlékezetes eseményeinek dátumaiban.
Elözönlötték a házasságkötőket Hollandiában azok a „számító” párok, akik 2006. hatodik hó 6-án akarnak igent mondani egymásnak. A 666-os szám a hiedelem szerint a sátáné, ám népszerű. Június 6-a egyébként idén keddre esik, amely nem tipikus házasságkötő nap, sőt, igencsak frigyszegény. Bár a szokásos keddekhez mérten 5–6-szoros a bejelentkezés a holland házasságkötőknél, megyénkben egyetlen város anyakönyvvezetőjének naplójában sincs bejegyezve erre a napra esküvő. Legalábbis egyelőre...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom