Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Magosz: állítsanak le minden privatizációt!

Az összes privatizációs eljárás leállítását kéri a Magosz.
Budai Gyula szövetségi igazgató szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az első perctől törvénytelenül működik és súlyos, korrupció-gyanús ügyleteket folytat. A politikus azonnali belső vizsgálat elrendelésére és büntetőfeljelentés megtételére szólította fel Oszkó Péter pénzügyminisztert.

A Gyurcsány-Bajnai kormány külföldieknek kiárusította az állami földeket és vagyontárgyakat, aminek a mai napig isszuk a levét - fogalmazott Budai Gyula. A politikus elmondta: többször figyelmeztetett az óriási károkra és a korrupció-gyanús ügyletekre, amiket senki nem is cáfolt. Mint mondta, sokan jól jártak a privatizációval, de nem azok, akik ténylegesen használták volna a földeket. Emlékeztetett: a kerteskői privatizációnál hivatali visszaélés, a ménesbirtok esetében pedig hűtlen kezelés miatt rendeltek el nyomozást, de ez csak csepp a tengerben a többi elhibázott ügy mellett. A Magosz szövetségi igazgatója arra is figyelmeztetett: szerinte Bajnai Gordon megpróbálja értékesíteni a még állami tulajdonban lévő földeket és a vízbázist.

A Magosz arra szólított fel, hogy állítsák le az összes privatizációs eljárást, amíg nem vizsgálják ki a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi értékesítéseit. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az eladások idején az államot képviselő Pénzügyminisztériumnak nem volt vagyongazdálkodási stratégiája, a Vagyonkezelőnek pedig elfogadott üzleti terve, a szerződéseket ad hoc jelleggel kezelték.

A politikus azonnali belső vizsgálatot követel, ahol a személyi felelősöket is megtalálják. Úgy fogalmazott: Tátrai Miklós vezérigazgató egy személyben felelős a történtekért, de rajta is túlmutat a dolog, az államot képviselő Veres Jánosnak is tudnia kellett mindenről. Az sem véletlen, hogy Szilvásy György éppen a Vagyonkezelőhöz távozott a miniszteri posztról - tette hozzá. Kérdésre válaszolva a politikus arról is beszélt több tízmilliárd forintos kár érte az államot a privatizációk során, de ezt a mai napig nem lehet pontosan kiszámolni.

Olvasóink írták

 • 3. garbon 2009. május 06. 16:07
  „Választások után mindennel el kell számolniuk a komcsiknak és a liberálisoknak. Várja új lakóit lipót mező csillag és mária nosztra börtönei, valamint recsk munkatábora.”
 • 2. bambinaXX 2009. május 06. 16:05
  „Érdekes lenne további hírt kapni az említett ügyekről!! nyilvánvaló, h nálunk nagy a korrupció és tudjuk,h vkik hirtelen meggazdagodnak..

  ezért is modják: "a fejétől bűzlik a hal"...”
 • 1. anna 2009. május 06. 14:41
  „No és leállították az értékesítést. Ki az a Budai Gyula?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bankrablás Budapesten

Újabb bankrablás történt szerdán Budapesten, ezúttal egy XIII. kerületi bankfiókot rabolt ki egy… Tovább olvasom