Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Magyar–magyar kapcsolatépítés

A világ különböző tájain élő magyar gyerekeknek és fiataloknak szervez találkozókat a martonvásári Katedra Oktatássegítő Alapítvány: az első programsorozatra június 26. és július 4. között a Fejér megyei Felcsúton kerül sor – közölte az alapítvány kuratóriumának tagja, a rendezvény egyik szervezője.

A nemzetközi találkozók célja, hogy segítse a gyerekek és

fiatalok közötti barátságok kialakulását, az anyaországgal való érzelmi kötődés megteremtését, továbbá a történelmi Magyarország egy-egy jellegzetes tájegységének, kultúrájának a megismerését – mondta el Kárpáti József. Az első találkozón mintegy 40 gyermek és fiatal részvételére számít az alapítvány. Erdélyből tíz – szülők nélkül nevelkedő – gyereket küld a találkozóra egy ottani alapítvány, svéd fiatalok is jelezték már részvételi szándékukat és nagy valószínűséggel Németországból is érkeznek látogatók a programsorozatra. A találkozóra magyarországi gyerekeket és fiatalokat is várnak a rendezők.
A programsorozat során a résztvevők megtekintik Budapest nevezetességeit, képzőművészeti, kézműves-foglalkozásokon vesznek részt, lovagolhatnak, sétakocsikázhatnak a környéken, megismerkedhetnek egymás kultúrájával, zenéjével, táncaival. A találkozókat minden évben másutt – a Felvidéken, Erdélyben és a Kárpátalján – rendezik majd meg.
A rendezvénysorozatot szervező Katedra Oktatássegítő Alapítvány öt éve alakult. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszer volt „barokk” cirkuszi sátor

Nem új keletű, hogy a két éve a Széchenyi térre települt fesztivál megosztja a győri lakosságot,… Tovább olvasom