Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Magyar a világ hatodik legjobb mentőkutyája

Hatodik helyezést ért el Balázs László és Aqua nevű kutyája a vasárnap zárult Mentőkutyás Világbajnokságon.
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy tizenkilenc ország mintegy kilencven kutyája versenyzett három napon át a világ legjobb mentőkutyája címért a csehországi Zatecben. Belga juhászával elért helyezését nagyon jó eredménynek tartja.

Balázs László beszámolója szerint a kutyáknak - és gazdáiknak - háromféle feladatot kellett teljesíteniük: a fegyelmezettséget próbára tevő alaki gyakorlatokat, ügyességi feladatokat, amelyek során akadálysorokat kellett leküzdeniük, illetve "szimatmunkát", amikor is "eltűnt" személyeket kellett megkeresni a háromhektáros erdős területen.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat alapvetően eltűnt személyek keresésére szakosodott - mutatta be a civil szervezetet Balázs László, hozzátéve, hogy a mentőkutyákkal Magyarország egész területén végeznek munkát: a katasztrófavédelem együttműködő partnereként részt vesznek épületomlásos eseményeknél, de nemzetközi természeti katasztrófák helyszínein is dolgoznak. Legutóbb a tavaly októberi indonéziai földrengés mentési munkálataiban segítettek.

A pest megyei csapat vezetője hozzáfűzte, hogy a munkát pályázati pénzeknek, egyéni, illetve céges támogatásoknak köszönhetően tudják végezni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rálőttek egy olaszliszkai roma család házára

Három lövést adtak le vasárnap éjszaka Olaszliszka egyik romák lakta házára, a rendőrök azonban nem találtak semmit. Tovább olvasom