Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Magyar Bálint a felsőoktatási fejlesztésekről

A jövő év végéig 17 ezer kollégiumi férőhelyet újítanak fel, felerészben állami támogatással – közölte Magyar Bálint oktatási miniszter tegnap Keszthelyen. „Ha a tudásgazdaság részének tekintjük a felsőoktatást, akkor a teljes fizikai infrastruktúrát, az ingatlanhálózatot is fejleszteni, hasznosítani kell” – mondta a szaktárca vezetője a Liberális Fiatalok Egyesülete táborában tartott fórumán.

Kóródi: a névtelen levél rossz időket idéz

Elítélte a névtelen levél dokumentumként való kezelését a parlament Zwack-bizottságának keddi ülésén Kóródi Mária. A bizottság szabad demokrata alelnöke kijelentette: „a testület e levél alapján nem gondolkodhat, nem végezheti munkáját. Ez a levél rossz időket idéz.” Hétfőn Font Sándor, a bizottság fideszes elnöke egy neki küldött névtelen levéllel látta alátámaszthatónak azt a gyanút, hogy a Zwack Rt. jövedéki ügyében folytatott vizsgálatot kormányszinten valaki leállíttatta.

Meghosszabbíthatják a romániai kiküldetést

A szükségleteknek megfelelően meghosszabbíthatják a magyar katasztrófavédelmi csoport eredetileg 10–12 naposra tervezett romániai kiküldetését. A belügyi tárca vezetője felajánlotta, hogy a szükségleteknek megfelelően meghosszabbítja a mentőkontingens kiküldetését; a minisztérium gondoskodik a csoport személyi állományának cseréjéről, valamint a mentési munkák folyamatosságáról. Erről a romániai árvízi helyzet ismeretében jövő héten születik döntés – tartalmazza a minisztérium közleménye.

Az OCÖ elnöke a gyűlöletbeszéd visszaszorításáról

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) sürgeti, hogy olyan jogi szabályozás szülessen, amely lehetővé teszi a gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásokkal szembeni fellépést – nyilatkozta Kolompár Orbán, a testület elnöke tegnap. „A legjobb szándékkal megalkotott, az alkotmányosság igényének megfelelő gyűlöletbeszéd-törvény elfogadása esetén sem lehet felszámolni a társadalom mélységeiben rejtőző rasszizmust és előítéletességet” – vélekedett Kolompár Orbán. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejár a Windows türelmi idő

Véget ért a türelmi időszak, és végleg életbe lépett a Windows operációs rendszerek frissítéseinek… Tovább olvasom