Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Magyar bank a legjobbak között

A világ 2500 banki honlapja között dobogós helyen végzett a Raiffeisen Bank Rt. internetes oldala.

A német ProfNet Institute for Internet-Marketing által a bankok internetes megjelenését értékelő nemzetközi kutatás első eredményei alapján a világ 2500 banki honlapja között dobogós helyen végzett a Raiffeisen Bank Rt. internetes oldala.

A felmérésben 41 nemzetközi intézet kutatói vettek részt, és 141 kritérium alapján 171 országban működő mintegy 2500 banki honlapot elemeztek.

„A bankok sikeresen használják az internetet, de ma, a globalizáció korában még hiányzik egy általános, egész világra kiterjedő stratégia" – állapította meg a nemzetközi kutatás vezetője, Uwe Kamenz professzor.

A felmérés alapján az első helyet megosztva két bank szerezte meg, amelyek – egy előre felállított kritérium-rendszerben – a maximálisan elérhető 100 pontból 73 pontot értek el: a Bank Millennium (Lengyelország), és a Wachovia Corporation (USA). Őket követi közvetlenül a Raiffeisen Bank  Rt., amely minimális lemaradással 72 pontot kapott, és az előkelő harmadik helyre került.

Magyarországi eredmények

A 100 pont négy terület értékeléséből adódik: külső megjelenés, kezelhetőség, interaktivitás (ezekre maximálisan 20-20 pontot lehetett kapni) és tartalom (maximum 40 pont).

A magyarországi bankok internetes megjelenéséről szóló részfelmérés szerint az első helyet a Raiffeisen Bank Rt. kapta, második és harmadik helyre pedig a Takarékbank Rt., és a K&H Bank Rt. került.

Érdekes, hogy a CIB Bank Rt. nem került fel az első tíz magyar bank toplistájára, bár az olasz tulajdonú pénzintézet a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Klub pályázatán 2004-ben és 2005-ben is elnyerte az Év honlapja díjat.

A magyarországi bankok átlagosan 10,6 pontot értek el a kezelhetőség, 15,8 pontot a tartalom, 6,0 pontot az interaktivitás és 7,9 pontot a megjelenés szempontjából. Az eredményeken még lehet és szükséges is javítani, de összességében pozitív a magyar bankok értékelése. A teljes tanulmányt 2006. januárban hozzák nyilvánosságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációk főzőcskéje

Generációk egymás közt, egymásért program keretében régi ételeket
és recepteket elevenítettek fel az idősek a fiataloknak, s a személyes kapcsolat révén a generációk is közelítettek egymáshoz. Egy jó ötlet, egy jó akció és sok sok finomság találkozott egymással. A Kisalföld receptgyűjtő versenye csaknem száz recepttel gazdagodott. Közülük várhatóan jó pár bekerülhet a Kisalföld szakácskönyvébe. Tovább olvasom