Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Magyar Gárda avatás lesz szombaton délután a Hősök terén

A Kiss Róbertnek, a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitányának nevéhez kapcsolható Magyar Gárda szombaton délután 15 órakor tart gárdaavatót, Budapesten a Hősök terén, amelyen jelen lesz Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.
A tervek szerint több száz új gárdistát avatnak fel, és tesznek ünnepélyes esküt. Kiss Róbert meghívta mind a húsz megye gárdistáit, avatandóit, hogy vegyenek részt az ünnepélyes eskütételen, egységesen, erőt mutatva. Az avatáson a már megszokott, hagyományos ünnepi beszédekre kerül sor, az eskütétel a Szent Korona tökéletes mására történik. A főkapitány meghívója szerint "szeretnénk, ha az avatandó gárdisták is megérezhetnék, hogy ez az eskü több a szónál, ez kötelék, mely egy életre összeköt bennünket, nemzetünk őrzőit".

Vasárnap, Székesfehérváron a Dósa István nevével fémjelzett "szakadár" Magyar Gárda mozgalom tart beavatást. Ott kezdeményezni fogják, hogy az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos tanár "vértanúságának napját" nyilvánítsák a "cigánybűnözés áldozatainak emléknapjává".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénz a középiskolai óvszerautomata-programra

Most 10 berendezésre várnak három vidéki iskolában, de ahhoz, hogy meg is kaphassák, majdnem… Tovább olvasom