Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Magyar mozgalom a prostitúció ellen

A Prostitúció Nélküli Magyarországért Mozgalom célja a prostitúcióval kapcsolatos egyoldalú tájékoztatás megtörése, a társadalom prostitúcióban nem érdekelt, legalább 90 százaléka érdekeinek érvényesítése, a határozott fellépés a prostitúció intézménye ellen.
„A Prostitúció Nélküli Magyarországért Mozgalom célja a prostitúcióval kapcsolatos egyoldalú tájékoztatás megtörése, a társadalom prostitúcióban nem érdekelt, legalább 90 százaléka érdekeinek érvényesítése, a határozott fellépés a prostitúció intézménye ellen. A prostitúció ugyanis az önrendelkezési jog megsértése. A prostitúció megkülönböztető, a nőket súlyosan diszkrimináló intézmény, mind utcai, mind bordélyházi, mind minden egyéb formájában az emberi méltóság súlyos megsértése" – olvasható a Prostitúció Nélküli Magyarországért Mozgalom honlapján.

A két éve alakult szervezet elsősorban lobbitevékenységet folytat. Új törvényi szabályozást szorgalmaznak, melynek a következő pillérekre kell épülnie: megelőzés, áldozatsegítés, hatékony bűnüldözés, eltérítés. A mozgalom követeli a 18 év alatti személyekkel pénzért folytatott szexuális aktusok bűncselekménnyé nyilvánítását, és az ezt elkövető kliensek következetes üldözését és szigorú büntetését. A www.prostitucio.hu honlapon olvasható a mozgalom álláspontja, levelek, nyilatkozatok, publicisztikák, jog és tanulmányok, esetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai program

Valamennyi mérkőzés 20.45 órakor kezdődik. Tovább olvasom