Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Magyar tanárok és diákok találkozója Sárospatakon

Anyaországi és határon túli magyar középiskolás diákok és tanáraik részvételével idén is megrendezik a Magyar Tanárok és Diákok a Magyar Kálvárián elnevezésű Kárpát-medencei nyári tábort július 9-15 között Sárospatakon - közölte a Rákóczi Szövetség.
A táborban a diákok napközben történelmi, irodalmi, kulturális előadásokon, kirándulásokon, irodalmi vetélkedőn vesznek részt, este filmvetítés, színházi előadás, koncertek, előadások, néptánc oktatás színesíti a tábor programját. A tábort 260 magyarországi és határon túli magyar középiskolás diák és tanáraik részvételével tartják meg.

A programot először 1999-ben rendezték meg azzal a céllal, hogy segítse a magyarországi és határon túli középiskolás diákok és tanárok kapcsolatépítését. A tábor nem titkolt szándéka, hogy a fiatalok megismerjék saját történelmüket, s elősegítse társadalmi szerepvállalásukat, a nemzeti önazonosságuk erősítését.

A Rákóczi Szövetség 1989-ben alakult azzal a céllal, hogy a határon túl élő magyar kisebbségek nemzeti, kulturális, szellemi, közművelődési és érdekképviseleti tevékenységét segítse és hatékonyan részt vállaljon identitástudatuk megőrzésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem egyeztet Demszkyvel a kormányfő

Nem lesz találkozó Orbán Viktor miniszterelnök és Demszky Gábor között; a főpolgármester még az… Tovább olvasom