Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Magyar Telekom - I-III. negyedév: 15,6 százalékkal csökkent a nyereség

Budapest - A konszolidált bevételek 5,8 százalékos csökkenése mellett éves összehasonlításban 15,6 százalékkal 56,9 milliárd forintra esett a Magyar Telekom nettó profitja 2010 első kilenc hónapjában - közölte a társaság a BÉT honlapján csütörtökön közzétett gyorsjelentésben.
A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti nem auditált jelentésben a társaság 452,6 milliárd forint bevételről számolt be.

Csak a harmadik negyedévben a nettó nyereség 24,51 milliárd forint volt, 7,7 százalékkal több a bázisnál. A portfolio.hu által megkérdezett elemzők 3,3 százalékos éves növekedéssel 23,51 milliárd forintot vártak.

Az év első kilenc hónapjában a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 7,6 százalékkal 186,9 milliárd forintra esett vissza. A profit csökkenését a társaság az EBITDA mérséklődésével és a nyereségadó emelkedésével magyarázta, amit csak részben ellensúlyozott a nettó pénzügyi költségek csökkenése.

Christopher Mattheisen, elnök-vezérigazgató a gyorsjelentésben hangsúlyozta, hogy a távközlési szektorra is kivetett különadó jelentősen befolyásolja a társaság eredményeit. Ebben az évben a különadó teljes összege várhatóan körülbelül 27 milliárd forint lesz, és várhatóan érinti majd az EBITDA-t is. A társaság a kormányzati megtakarító intézkedések nyomán 5-7 milliárd forintos negatív hatással számol a 2010-es árbevételt és az EBITDA-t tekintve, de - jegyzi meg az elnök-vezérigazgató - várhatóan kisebb hatással lesznek az idei eredményekre. A 2010-es bevételek csökkenése a korábban várt 6-8 százalék helyett 6 százalék, a rendkívüli tételek - többek között a különadó - nélkül számított EBITDA csökkenése pedig a korábban számított 7-9 százalék helyett 7 százalék közelében lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A roma holokausztra emlékeztek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi polgármester szerint a cigányság a Kárpát-medence talán legárvább,… Tovább olvasom