Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Magyar utca: felújítják a díszburkolatot

Négyzetméterenként több mint ötezer-kétszáz forintba kerül a mosonmagyaróvári Magyar utcai díszburkolat-sérüléseinek rendbe hozása. Az illetékesek szerint ez nem a sétálóutca nagy gépjárműforgalmától, hanem a téli sózástól lazult meg.
A téli úthibák kijavításának részeként felújítják a mosonmagyaróvári Magyar utca díszburkolatát. A díszburkolat kopásáért sokan a gépjárműforgalmat hibáztatják, és nem értik, miért ekkora a forgalom egy sétálóutcán. Kiderült: a díszburkolat a téli sózástól töredezett fel, s idén 350 behajtási kérelmet hagytak jóvá az utcában.
– A Magyar utca nem sétálóutca, hanem korlátozott forgalmú övezet, így oda bárki behajthat, akinek van engedélye – mondta Frankhauser Zsolt, a városfejlesztési osztály illetékese. – Négyféle behajtási engedély van: külön az ott lakóknak (ez két évre szól), a vállalkozóknak, a szállítóknak, valamint kiadunk ideiglenes behajtási engedélyeket is. Ebben az évben eddig összesen közel háromszázötven ilyen kérelmet hagytak jóvá.
– A közlekedés-felügyelet és a rendőrség naponta ellenőriz a Magyar utcán: az elsődleges cél nem a büntetés, hanem a szabálysértések visszaszorítása (a helyszíni bírság összege ötszáztól tízezer forintig terjedhet). Ennek hatására csökkent az önkényes behajtások száma – mondta.
– Jelenleg a Magyar utcán a téli úthibákat javítjuk – tájékoztatta a Kisalföldet Tukovits Zoltán, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársa. A díszburkolat sérüléseinek helyrehozása áfa nélkül ötezer-kétszáz forint négyzetméterenként. A köveket egyenként kell kicserélni, így ez nagyon aprólékos munka. Körülbelül naponta egy-két négyzetmétert tudnak haladni, ezért nehéz megbecsülni a munkálatok befejezésének időpontját. Továbbá az is lassítja a feladat elvégzését, hogy új technológiát alkalmaznak: a veszélyes úthibák zömét már kijavították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerény remények

A Magyar Atlétikai Szövetség eredetileg 22 fős csapat utaztatását tervezte a ma kezdődő göteborgi… Tovább olvasom