Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Magyarok országos gyűlése Bösztörpusztán

Harmadszor szervezte meg a magyarok országos gyűlését a Kunszentmiklóshoz tartozó Bösztörpusztán a Magyarok Szövetsége.
A hétvégi találkozó szombati rendezvényeinek egyik előadója Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára volt, aki Nemzetstratégia az energetikában és a Kárpát-medencében címmel tartott előadást.

A gyűlés sajátossága, hogy csak magyar termékekkel és a magyar műveltség értékeivel találkozhat a nagyközönség. A szervezők közlése szerint szombaton mintegy 80 ezer ember vett részt a találkozón.

"Célunk az, hogy az emberek visszanyerhessék jogos, kristálytiszta és valóságalapú történelmi képüket, amit nagyon sokszor torzítottak és vettek el tőlük" - mondta a szövetség társadalmi jóléti tagozatának vezetője a hétfőig tartó rendezvény sajtótájékoztatóján.

Nirschné Henn Edith szerint, ha vissza tudtunk térni a gyökerekhez, akkor meg tudjuk határozni ma itt Európa közepén, mit jelent magyarnak lenni, ez milyen lehetőségeket és milyen felelősségeket hordoz magában. "Ha eddig eljutottunk, akkor a hogyan tovább kérdése mentén tudjuk meghatározni gyermekeink számára azt az utat, amit követniük kell ahhoz, hogy egy jól működő magyar nemzet legyen ismét a történelem színpadán" - fogalmazott.

A gyűlés mindhárom napján előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, illetve különböző bemutatók, kiállítások, versenyek és koncertek teszik színessé az eseményeket. Szombaton "történelmi élőképet" jelenített meg több száz gyalogos és lovas hagyományőrző.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. augusztus 13. 22:24
    „Gyökereinket keressük miközben jövőnk sincs. Hát érdekes ki az aki még nem találta meg a gyökereit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szombati nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 13-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom