Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Magyarok sérültek meg egy törökországi buszbalesetben

A balesetben egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Tíz embert már kiengedtek a kórházból a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki törökországi balesetében könnyebben megsérült 17 magyar turista közül. A többi hét sérültet azonban megfigyelésre csütörtök éjszaka még benttartják a kórházban.

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket - mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta - két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benttartják - mondta az MTI- nek Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek - tette hozzá.

A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról.

A gépkocsi utasa - egy török állampolgár - súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

Korábban írtuk:

Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel.

A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket egy Bodrum melletti modern kórházban látják el. Az egyetlen súlyos sérült török állampolgár, a török gépkocsiban ült, őt egy izmíri kórházba szállították.

A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Gyurcsány önkormányzati minisztere ellen

Gyenesei Istvánt magánokirat-hamisítással gyanúsítják. Tovább olvasom