Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Magyarország a középmezőnyben az EU új tagjai között

Az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó 8 régiós ország tagállamként mutatott teljesítmény (TMT)indexében Magyarország a 2004. évi negyedik helyről az ötödikre csúszott vissza, mivel a maastrichti kritériumok teljesítésében az utolsó helyre szorult.
A TMT-index egyrészt a tagállamként való működést, másrészt a gazdasági teljesítményt vizsgálja, s ennek alapján Szlovénia 79,7 százalékkal vezeti a rangsort, a 71,9 százalékot elérő Észtország előtt- hangzott el az MTA Világgazdasági Kutatóintézet által összeállított Monitoring Jelentés ismertetésekor.

A középmezőnybe négy országot soroltak a kötet összeállítói: Litvániát (55,3 százalék), Csehországot (54,4 százalék), Magyarországot (50,7 százalék) és Lettországot (50,6 százalék). A rangsort Szlovákia (37,4 százalék) és Lengyelország (31,3 százalék) zárja.

Amíg Magyarország a tagállamként való működés tekintetében a rangsor 3. helyén állt, addig a gazdasági teljesítménye alapján a 8., amelynek hátterében az áll, hogy a legkevésbé felel meg a maastrichti kritériumoknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom