Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Magyarországi segítség a székelyföldi árvízkárosultaknak

Magyarországról kaptak segítséget a székelyföldi árvízkárosultak, akiknek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) adományozott húszezer eurót és húsz tonna cementet - olvasható Tőkés Lászlónak, az Európai Parlament (EP) alelnökének csütörtöki közleményében.
A legnagyobb magyarországi munkaadói szervezet adományát Futó Péter, a MGYOSZ elnöke adta át Erdély két leginkább rászoruló községének, Bölön és Csíksomlyó árvízkárosult közösségeinek. A magyar szervezet korábban az EP-alelnökével kötött megállapodást az erdélyi segítségnyújtást lehetővé tevő, határokon átívelő együttműködésről.

A magyarországi küldöttség Tőkés kíséretében járta be az árvíz sújtotta területeket, az adományátadást sajtótájékoztató kísérte.

Futó Péter elmondta, hogy a háromszéki Bölönben bekövetkezett többrendbeli árvíz halálos áldozatot is követelt, 95 házat és mintegy 300 háztájat öntött el. Csíksomlyón és a szomszédos falvakban összesen 30 házat és közel 100 háztájat sújtott az áradás. "Tisztában vagyok vele, hogy felajánlásunk csak a károk töredékét képes enyhíteni, de bízom benne, hogy ezzel is felhívjuk az erdélyi és a hazai vállalatok figyelmét az árvízkárosultak megsegítésének jelentőségére" - mondta a magyar szervezet elnöke.

Tőkés László szerint ilyen helyzetekben kell igazán megmutatkoznia Európa sokat hangoztatott egységének. "Ha az egyesült Európához nem társul a szolidaritás, az embertestvériség, a keresztény értékek szelleme, akkor Európa megfő a maga levében, és legfeljebb protokolláris szinten valósíthatja meg az egységet" - mondta az EP alelnöke. Emlékeztetett arra, hogy a tavaszi magyarországi árvízkárosultakért az igazi ökuménia szellemében fogott össze több erdélyi szervezet a "Most rajtunk a sor!" elnevezésű segélyakcióban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmerült két gyermek a Tiszában

Nagy erőkkel keresik a rendőrök, a tűzoltók és a speciális mentők azt a két 13 év körüli fiút, akit… Tovább olvasom