Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Máig kell postára adni a gázár-és távhőtámogatási kérelmeket

Legkésőbb 2008. december 31-ig kell postára adni a jövő évi gázár- illetve távhőtámogatás igényléseket annak, aki azt szeretné, hogy a jövő évi hozzájárulás első összege már a januári számlában megjelenjen.
A pénz folyósításához minden jogosultnak új igénylést kell benyújtania. Visszamenőleg egyébként azok is megkapják a januári kompenzációt, akik 2009. január 31-éig adják fel az igénylésüket - nekik azonban csak a benyújtást követő hónaptól jár a támogatás.

A Robin Hood adó bevezetésével nem változik se a jogosultak köre, se a támogatás mértéke, így várhatóan jövőre is a háztartások 60 százaléka részesül majd a plusz juttatásban - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A jövő évi igénylőlapot a Magyar Államkincstár decemberben postán jutatta el azoknak, akik idén is részesültek a támogatásban. Akik 2008-ban nem kértek kompenzációt, a kincstár ügyfélszolgálati irodáiban, illetve honlapján keresztül szerezhetik be a papírokat, vagy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium weblapjáról tölthetik le.

Keddig a jogosultak alig harmada küldte be az igénylőlapot - hangzott el kedd este a Magyar Televízió Híradójában. Horváth József, a Magyar Államkincstár igazgatója elmondta: ez csaknem félmillió kérelmet jelent. Ezek 80 százalékát jóváhagyták, egy százalékát elutasították, a többit pedig hiánypótlásra küldték vissza. Az igazgató szerint a kérelmek többsége január első felében érkezik majd be.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2008. december 31. 15:01
    „Álljon meg a menet!!!
    Senkinek semmit. Amíg az államnak beleszólása van a gázárakba, addig vagy mindenkinek járja ki az olcsóbb ártakat, vagy ne támogasson semmit. Miért??? Azért, mert a támogatásokat mindenki fizeti meg, a gázt pedig a tényleges fogyasztók használják. Vajon mi lenne, ha nem tudnák a fogyasztók kifizetni a (már megint emelt) gázárakat egyes fogyasztók? Megmondom: Csökkenne a gáz ára!!!!! De ezt az állami beavatkozás megakadályozza. Gondoljanak csak bele!”
  • 1. DomeSL 2008. december 31. 07:59
    „A jövő év során bármikor beadható a kérelem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyeztek, de a bérmegállapodást a VDSZSZ nem írta alá

Aláírták a 2009-es évre vonatkozó kollektív szerződést kedd este a MÁV-nál. A Vasúti Dolgozók Szabad… Tovább olvasom