Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Májas-tojásos rakott kenyér

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg tetszőleges máj

1 fej vöröshagyma

8 tojás

3 evőkanál olaj

1 mokkáskanál majoránna

erős paprika, ízlés szerint

1 teáskanál fűszerpaprika

5 dkg vaj

2 dl tej

1 bagett vagy szendvicskenyér

Előkészítés: A májat megmossuk, kivágjuk a nagyobb ereket, a májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Keményre főzünk 4 tojást, majd lehűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk.

Elkészítés: A forró olajon megfuttatjuk a hagymát. Rátesszük a májat, megpirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, erős paprikával, és pár percen át pároljuk. Amikor a máj még kellően szaftos, levesszük a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, megsózzuk. Finomra ledaráljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kevés vajjal kivajazunk egy hőálló tálat, a többi vajat belekeverjük a májkrémbe. A tojásokat felverjük a tejjel és kevés sóval. Felszeleteljük a kenyeret, a szeletek egy részét megmártjuk a tojásos tejben, kibéleljük vele a tálat, arra rétegezzük a májkrémet. Rárendezzük a karikára vágott főtt tojást, és betakarjuk a maradék, tojásos tejben áztatott kenyérrel. Ha maradna a felvert tojásból, akkor locsoljuk rá! A sütőben pirosra sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk. Zöldfűszerrel ízesített tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 882 kcal

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom