Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Májusköszöntő Mediawave

A fényírók fesztiválja elmúlt két napjának programjára igazán ráillett a nemzetközi jelző. Győr, Kapuvár, Vének és Komárom mellett Dunaszerdahelyen és Kolozsváron, valamint Révkomáromban is gazdag, sokrétű kulturális műsorokból csemegézhetett a közönség.
Sámánhangok Mongóliából
Felsorolni is sok lenne, ki mindenkivel találkozhattak ennyi helyszínen az érdeklődők, ezért a teljesség igénye nélkül emeltünk ki néhányat. Kedden este a győri belvárosban májusfa-állító felvonulásra gyűlt össze a tömeg a francia Tambourinaires en Compagnia és a magyar Langaléta Garabonciások gólyalábas-komédiás csapatok felvezetésével. A Művészetek Szentélye mellett többek között utcabált és divatbemutatót
is tartottak. Ezalatt a zsinagógában a mongóliai Altain Orgil mutatkozott be. Az ulánbátori vendégek torokhangú éneklésmódra felépített sámán szertartásokat megidéző, tánccal átitatott darabjai, népi hangszerekkel és csellóval kísért muzsikájuk az ősi hagyományok világába röpítette vissza a jelenlévőket. A kolumbiai Raul González Band a latin zene szerelmeseit bűvölte el.
A Mediawave adott otthont szerdán a GyőrFree zenei és szellemi műhely estjének. Ott rendezték a Dél-alföldi Szaxofon Együttes tízéves jubileumi koncertjét, s meghallgathatta a közönség többek között Szabados György zongoraszólóját is. A francia dzsessz első vonalába küzdötte fel magát a magyar származású Szelevényi Ákos, aki nagy tisztelője Dresch Mihály te
vékenységének.
A fényírók fesztiválja szerdán délután a monostori erőd falai közé is beköltözött. Az amerikai Big Lucky Carter tavaly nagy sikert aratott Győrben, rengetegen látogattak el a kedvéért Komáromba is. A 83 éves fekete blueszenész ezúttal a Romániából, Gyimesközéplokiból érkezett hegedűssel, Zerkula Jánossal gondoskodott arról, hogy muzsikájuk hosszú időn át megmaradjon az emberek emlékezetében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyeztek

Vöröskeresztes ismeretekből, illetve az elsősegélynyújtás elméletéből és gyakorlatából mérték… Tovább olvasom