Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Májustól Spanyolország is megnyitja munkaerőpiacát

Május elsejétől a magyar munkavállalók Spanyolországban is korlátozás és munkavállalási engedély nélkül vállalhatnak munkát. A hispániaiak ugyanis megnyitják munkaerőpiacukat az Európai Unió összes új tagországának munkavállalói előtt, hogy ki tudják elégíteni az alacsony hazai népszaporulat és a társadalom elöregedése miatt folyamatosan növekvő munkaerőigényt.
2004-ben, a keleti, új tagállamok csatlakozásakor három régi uniós tagország - Írország, Nagy-Britannia és Svédország - oldotta fel a korlátozásokat, a többiek éltek a két éves átmeneti időszak lehetőségével. Februárban Finnország és Portugália jelezte, májustól zöld utat enged a nyolc kelet-közép-európai tagállam- köztük Magyarország - munkavállalóinak. Ehhez csatlakozott most Spanyolország. Április végéig a többi régi tagországnak is közölnie kell, hogy tervezi-e a munkaerőpiac megnyitását vagy további három évre fenntartja a stopot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom